Image
Image

EKOERISTEEN PALVELUT
VALMISTA NOPEASTI
JA HELPOSTI

ILMANVAIHTOKANAVIEN ERISTÄMINEN

Ilmanvaihtokanavien eristäminen on tärkeää, jotta voidaan välttyä lämpöhäviöltä ja kondensoitumiselta. Ilmanvaihtoeristeiden lämmöneristyksen avulla laitteiden jäähdytys- ja lämmitystehoa ei tarvitse kasvattaa, jolloin säästyy energiaa. Kondensoitumista halutaan välttää, koska tiivistyessään vedeksi kosteus saattaa joutua rakenteisiin tai vaurioittaa ilmanvaihtoputkia. Oikein asennettu kanavaeristys on myös sijoitus paloturvallisuuteen.

Miksi ilmanvaihtoputkien eristäminen on tärkeää?

Puhdas ja raikas sisäilma on varmasti jokaisen toiveissa, ja erittäin tärkeää yleisen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Kun sisäilma on puhdasta, vähenevät jaksamiseen ja yleiseen virkeyteen liittyvät ongelmat, kuten esimerkiksi väsymys. Ilmanvaihtoputkien eristäminen on oleellinen osa toimivaa ilmanvaihtojärjestelmää. Oikein asennettu ilmanvaihtokanavan eristys suojaa ilmanvaihtoputkia sekä rakennusta muun muassa lämpöhäviöltä sekä kosteus- ja homeongelmilta.

Ilmanvaihtokanavien eristäminen täytyy hoitaa huolellisesti, jotta asukkaan ei tarvitse murehtia ilmanvaihtoputkien osalla tapahtuvasta lämpöhäviöstä ja kondensoitumisesta. Ekoeriste Oy:ltä saat eristemateriaalit sekä asennuspalvelun ilmanvaihtoputkien ja ilmanvaihtokanavien eristämiseen. Me palvelemme yksityisasiakkaita sekä rakennusliikkeitä kaikissa asuinrakennusten ilmanvaihtokanavien eristämiseen liittyvissä toimenpiteissä.

Hoidamme puolestasi kaikki ilmanvaihtokanaviin liittyvät eristykset. Olipa tarpeesi viemärintuuletusputken eristäminen, tuloilmaputken eristäminen, raitisilmakanavan eristäminen tai poistoilmakanavan eristäminen, Ekoeriste Oy eristää puolestasi ilmanvaihtoputket ja ilmanvaihtokanavat samalla kun lisäämme puhallusvillaa kotisi yläpohjaan. Ekoeriste Oy uudelleen eristää myös ilmanvaihtoputket, jotka ovat syystä tai toisesta puutteellisesti eristetty ilmanvaihtokanavien asentamisvaiheessa. Esimerkiksi yläpohjassa olevien eristämättömien ilmanvaihtoputkien eristäminen on kätevä toteuttaa yläpohjan lisäeristämisen yhteydessä. Samassa yhteydessä on järkevää parantaa rakenteiden ilmantiiveyttä. Usein ilmanvaihtoputket ovat vain työnnetty höyrynsulkumuovista läpi, jolloin korvausilma pääsee kulkeutumaan sisätiloihin, tuoden kosteutta ja eristepölyä höyrynsulkumuovin ja ilmanvaihtoputken välistä. Ilmavuodoista aiheutuu myös lämpöhukkaa, joka voi aiheuttaa kondenssiongelmia ja vaurioita ilmanvaihtokanavien ympärillä oleviin rakenteisiin.
Ota yhteyttä
Image
Kondenssivuotojen estäminen on ilmanvaihtoputkien suhteen merkityksellistä, sillä ongelma voi olla vuosikymmeniä piilossa ja tulla esiin vasta silloin, kun ihmiset alkavat oireilemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Kondenssivuoto eristämättömistä ilmanvaihtoputkista on ensisijaisesti pyrittävä korjaamaan, sillä vedeksi tiivistyessään kosteus saattaa vahingoittaa rakenteita ja/tai aiheuttaa vaurioita ilmanvaihtoputkiin. Kastuneet eristeet ilmavaihtokanavien ympäriltä tulisi aina poistaa ennen lisäeristyksen asennusta.

Ilmanvaihtoputkien eristäminen on mahdollista maksaa kerralla tai kätevästi osissa

Me Ekoeristeellä hoidamme ilmanvaihtoputkien eristämisen avaimet käteen periaatteella eikä Sinun tarvitse hankkia eristeitä, työmiehiä tai kuljetuspalveluita erikseen, vaan hoidamme koko projektin alusta loppuun. Ilmanvaihtokanavien eristäminen on mahdollista maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Tarjoamme yhteistyössä OP-rahoituksen kanssa mahdollisuuden jakaa hankintasi kätevästi pienempiin osiin.
Voit siis maksaa hankintaasi samalla, kun lämpöeristys säästää lämmityskulujasi. Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi omalta kotisohvaltasi kotisivujemme kautta. Kun lämmöneristämisen ammattilaiset hoitavat asennustyöt puolestasi olet oikeutettu myös kotitalousvähennykseen.
Ota yhteyttä
Image

Ilmanvaihtokanavien eristeet Ekoeristeeltä, putkenvarmasti!

Ilmanvaihtoputkien ympärille asennettava eristys saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta ei välttämättä sitä ole. Kondenssivuodot ovat yllättävän yleisiä ja saattavat aiheuttaa ongelmia sinunkin kotisi ilmanvaihtokanavissa.

Hyvä eristäminen on tarpeen lukuisten eri syiden vuoksi, sillä esimerkiksi ilmanvaihtokanavien kärsiessä olemattomasta tai virheellisestä eristyksestä voi sisään tuleva ilma olla liian kylmää. Tämä aiheuttaa myös vedon tunnetta rakennukseen ja huoneisiin. Eristämättömät ilmanvaihtokanavat aiheuttavat siis väistämättä lämpöhukkaa. Kun ilmanvaihtoeristys on kunnossa, ei jäähdytys- tai lämmitystehoja tarvitse kasvattaa.

Hyvä eristys ilmanvaihtokanavien ympärillä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että energiaa säästyy eikä ilmanvaihtoputkessa kulkeva ilma lämpene tai jäähdy matkalla. Toimivasti ja laadukkaasti eristetyt ilmanvaihtoputket säästävät siis rahaa lämmityskuluissa.

Ota yhteyttä
Image

Puutteellisesti eristetty liesituulettimen poistoputki on paloriski

Ilmanvaihtokanavien eristämisen yhteydessä on hyvä huomioida myös paloturvallisuus. Suomalaisissa keittiöissä käryää yllättävän usein muukin kuin ruoka. Noin kolmannes kotien tulipaloista saa alkunsa keittiöstä, jossa tulipalon aiheuttaa esimerkiksi kuuman hellan päälle pudonnut patalappu, reistaileva liesituuletin tai paistinpannulla syttyvä rasva.

Liesituulettimeen kertynyt rasva ja lika syttyvät helposti palamaan, kun vioittuneen liesituulettimen kytkin alkaa kipinöidä tuulettimen sisällä. Liesituulettimesta alkava palo on erityisen vaarallinen, koska liesituulettimen sähköosat ja tuulettimeen kerääntynyt rasva levittävät palon nopeasti poistoputkea pitkin talon rakenteisiin. Oikein asennettu kanavaeristys on myös sijoitus paloturvallisuuteen, hidastamalla tulipalon etenemistä sinulle jää enemmän aikaa pelastautumiselle. Ilmanvaihtoputken kanavaeriste suojaa siis samalla palavaa materiaalia ilmavaihtokanavan läheisyydessä ja hidastaa palon leviämistä yläpohjan rakenteisiin.

Kun haluat tarkistaa ilmanvaihtoputkien eristystarpeet tai jos olet huomannut ilmanvaihtokanavien eristyksen suhteen ongelmia, kuten vaikkapa kondenssivuotoja, on aika soittaa Ekoeristeelle.

Vantaa, Hakunila Håkansbölen kartanon pehtorin talo, museoviraston suojelema, 1840 luvulla valmistunut hirsirakennus peruskorjaus, Yläpohjan eristäminen Hunton Nativo puukuitueriste puhallusvilla (2)

Tarkistamme ja asennamme ilmanvaihtoputkien eristykset

Tarkistamme ja eristämme ilmanvaihtoputket laadukkailla tuotteilla ja ammattitaidolla olipa tarpeesi suuri tai pieni. Esimerkiksi liesituulettimen poistoputken eristys ja eristyksen oikea oppinen asennus on hyvin merkityksellistä niin kodin paloturvallisuuden kuin kondenssivuotojen suhteen. Mikäli liesituulettimen poistokanava jää eristämättä, on riskinä liedellä syttyneen palon leviäminen poistohormin kautta yläpohjan lämmöneristeisiin, altistaen koko yläpohjan palovaurioille.

Liesituulettimen eristämättömyys aiheuttaa suuret riskit, jotka ovat kuitenkin helposti vältettävissä. Ilmanvaihtokanavien lämpöeristys on pidettävä kunnossa ja näin pitää toimia aina, vaikka ilmanvaihtokanavat olisivatkin ympäröity puhallusvillalla. Ilmanvaihtokanavan eristyspaksuus tulee olla vähintään 50mm, kun putkilinja sijaitsee yläpohjaeristeessä ja 100mm kylmässä tilassa. Jos ilmanvaihtokanavat ovat muovia, niiden eristämisen suhteen toimitaan aivan samalla tavalla kuin metallisten ilmanvaihtokanavien suhteen.

Kun ilmanvaihtokanavat ovat oikein ja ammattitaidolla eristetyt, vähentää se kanavien ja laitteiston lämmönhukkaa, samalla ilmanvaihtokanavien toimivuus sekä ilmanvaihdon lämpötilanhallinta helpottuu. Eristämisen ammattilaiset, kuten me Ekoeristeellä osamme kartoittaa tehtävät toimenpiteet, asentaa oikeanlaiset putkieristeet sekä huomioida ilmanvaihtokanavien eristämiseen liittyvät määräykset. Käyttämämme eristemateriaalit ovat aina laadukkaita, sellaisia, joita asentaisimme omaan kotiimme. Voit siis jättää kanavaeristeiden materiaalivalinnan sekä niiden hankinnan meillä. Kun pyydät meidät paikalle, suoritamme perusteellisen tarkistuksen, jonka pohjalta saat meiltä arvion tarvittavista töistä sekä kustannuksista. Suoritamme työt aina ammattitaidolla sekä avaimet käteen periaatteella, joten sinun ei tarvitse murehtia töiden sujumisesta.


Selaa swaippaamalla
Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

TONI SALSTOLA

0400 703 966

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden suurtehopuhallukset

Selaa swaippaamalla
Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

AKI VÄKEVÄ

044 247 6609

Lisäeristykset, suurtehoimuroinnit, eristeiden vaihdot, taloyhtiöt

Selaa swaippaamalla
Kysy tarjous puhallusvillasta

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

ELMO METIÄINEN

044 974 0857

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden puhallukset

PYYDÄ TARJOUS!

Kerro meille asiastasi mahdollisimman kattavin tiedoin. Olemme yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.

Nyt on aika eristää ilmanvaihtoputket

Älä tuskaile yksin ilmanvaihtoputkien, liesituulettimen tai muiden ilmanvaihtokanavien eristämisessä. Meiltä saat avaimet käteen palvelun, osaavan työvoiman sekä laadukkaat materiaalit. Huomioimme jokaisen asiakkaan tarpeet yksilöllisesti. Kun panostat ilmanvaihtokanavien paloturvallisuuteen ja lämpöeristykseen, panostat samalla myös ilmanvaihdon energiatehokkuuteen. Sijoittamalla energiatehokkuuteen, säästät selvää rahaa. Kun yhdistät energiatehokkuuden ja rahoituspalvelumme, voit maksaa sijoitustasi yhtä matkaa energiatehokkuuden kartuttamilla säästöillä.

Voit hakea Ekoeriste Oy:n sekä Osuuspankin yhteistyössä tarjoamaa OP-rahoitusta vaikka heti, jo ennen eristystyön suorittamista. Saat itse valita kuukausittaisen lyhennysmäärän sekä laina-ajan, joten investointi energiatehokkuuteen on mahdollista maksaa kuten itse haluat. Hyväksytyn rahoituspäätöksen saatuasi, suoritamme asennustyön ja OP-Rahoitus laskuttaa asennustyön ennalta sovitun maksutaulukon mukaisesti. Ilmanvaihtokanavien eristäminen hinnoitellaan työmäärän mukaan ja esimerkiksi yläpohjan lisäeristämisen yhteydessä tehtävät ilmanvaihtoputkien eristystyöt kustantavat usein vain satasia, joten ilmanvaihtoputkien kohdalla ei lämmöneristyksissä kannata säästellä.

Ota siis yhteyttä jo tänään, niin laitetaan kotisi tai vapaa-ajan asuntosi ilmanvaihtoputkien eristeet kerralla kuntoon.

ImageOta yhteyttä!