Isocell puhallusvilla

Hunton tuulensuojalevy

Hunton tuulensuojalevy ovat tarkoitettu lämmöneristeen ulkopuolelle tuulensuojaksi ja lisäeristeeksi. 25mm paksun Hunton tuulensuojalevyn mekaaninen lujuus on riittävä myös rakennusten jäykistämiseen (pientalot maks kaksikerrosta).

Hengittävästä puukuidusta valmistettu Hunton tuulensuojalevy soveltuu uudisrakentamiseen sekä peruskorjaamiseen.

Valmistajan kotisivut

Esite

Tuotteen hinta

Hunton tuulensuojalevy 12mm
Levyhinta = 23,20€/levy
Neliöhinta = 6,44€/m2

Hunton tuulensuojalevy 25mm
Levyhinta = 49,90€/levy
Neliöhinta = 13,86€/m2


Pyydä tarjous

Tuulensuojalevyn mitat (mm):

1200x3000

Levypaksuudet (mm):

12, 25

Neliömäärä levyssä:

3,6m2

Levyjä lavassa:

12mm = 95kpl
25mm = 45kpl

Neliömäärä lavassa:

12mm = 342m2
25mm = 162m2

Levy paino:

12mm = 11,5kg (3,2kg/m2)
25mm = 22.7kg (6,3kg/m2)

Vesihöyrynläpäisevyys:

0,2m

Lämmöneristävyys (λ):

12mm = 0,046 W/mK
25mm = 0,045 W/mK

Hunton tuulensuojalevy

Hunton tuulensuojalevy valmistetaan puhtaasta ja hengittävästä puukuidusta. Tuulensuojalevy on läpikyllästetty bitumilla, jonka ansiosta tuulensuojalevyn pinta hylkii pisaramaista vettä. Tuote soveltuu uudisrakentamiseen sekä peruskorjaamiseen.

Hunton tuulensuojalevyä voidaan käyttää yläpohjassa, alapohjassa tai seinällä tuulensuojana, rungon jäykistäjänä tai lisäeristeenä. Hunton tuulensuojalevyä käytettäessä rakennuksen voi jättää ulkoverhoilematta jopa 6 kuukaudeksi.

Hunton tuulensuojalevy suojaa taloa kosteudelta, tuulelta ja pakkaselta. Pohjolan sääoloihin kehitettyä Hunton tuulensuojalevyä on saatavilla 12 mm:n, 19 mm:n ja 25 mm:n paksuisena. Hunton tuulensuojalevy on erittäin kestävä levy, joten tuotetta voi käyttää, kun puhallusvilla asennetaan ontelopuhalluksena.

Miksi valita Hunton tuulensuojalevy – 12 mm, 19 mm ja 25 mm:

  • antaa erityistä suojaa Pohjolan kosteassa ja vaativassa ilmastossa
  • sd-arvo 0.2
  • hallitsee kosteutta ja vähentää kondenssihaittoja
  • helppo käsitellä ja työstää
  • toimii tehokkaana lisäeristeenä estämällä ulkoseiniin syntyvät kylmäsillat
  • jäykkä tuulenkestävä rakenne
  • VTT:n sertifikaatti nro VTT-713-06
  • valmistettu uusiutuvista raaka-aineista

Hunton Tuulensuojalevy on turvallinen valinta

Hunton tuulensuojalevy on perusteellisesti testattu laatutuote. Tuulensuojalevy on saanut sekä Norjan rakennustutkimuskeskuksen että Suomen VTT:n teknisen hyväksynnän. Hunton tuulensuojalevyt sopivat niin vanhan talon kunnostukseen kuin uudisrakentamiseen.

Hunton tuulensuojalevy on ympäristöystävällinen

Hunton tuulensuojalevy on valmistettu puuhakkeesta, joka on peräisin PEFC™-sertifioidusta metsästä. Sahateollisuuden sivutuote on Huntonille resurssi, josta valmistetaan uusia tuotteita. Näin Hunton auttaa osaltaan siinä, että koko tukkipuu voidaan hyödyntää luonnollisella ja kestävällä tavalla. Sinäkin voit valita kestävän tavan rakentaa ja käyttää Hunton tuulensuojalevyä sekä eristeitä.

Hunton tuulensuojalevyssä on matala sd-arvo

Hunton tuulensuojalevyssä on matala sd-arvo. Mitä pienempi arvo on, sitä diffuusioavoimempi eli hengittävämpi tuote on. Hunton tuulensuojalevyssä on hyvin pieni sd- arvo. Teknisen hyväksynnän saaminen SINTEF Byggforskilta edellyttää, että sd-arvo on 0,5 tai sitä pienempi. Mitä pienempi luku, sitä paremmin tuulensuojalevy läpäisee vesihöyryä. Hunton tuulensuojalevyn sd-arvo on 0,2.

Hunton tuulensuojalevy hallitsee kosteutta

Hunton Tuulensuojalevy hallitsee kosteutta, jota liikkuu rakenteissa ympäristön kosteustasapainon muuttuessa. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, kun lämpötilanvaihtelut ovat nopeita, sillä silloin kosteutta voi tiivistyä tuulensuojalevyn pinnalle. Käyttämällä Hunton tuulensuojalevyä voit vähentää mahdollisesta kondensaatiosta aiheutuvia haittoja.

Hunton tuulensuojalevy vähentää kylmäsiltoja

Hunton tuulensuojalevy vähentää kylmäsiltoja. Kaikissa seinissä on aina muutamia heikommin lämpöä eristäviä materiaaleja esimerkiksi puinenrunko ja koolaukset. Hunton tuulensuojalevyjen avulla kylmäsiltoja voidaan vähentää, koska levyt parantavat lämmöneristävyyttä. Esimerkiksi 19mm paksu tuulensuojalevy vastaa lähes 15 mm paksua levyeristettä. Mitä paksumman tuulensuojalevyn valitset, sitä parempi on tuotteen eristyskyky.

Yleistä tuulensuojaksesta

Tuulensuojauksella on useita tehtäviä sekä rakennusvaiheessa, että valmiissa rakennuksessa. Ennen ulkovuorauksen asentamista tuulensuojalevyjen tulee sulkea rakennus ja suojata eristeitä ja tiloja sateelta ja tuulelta. Valmiissa rakennuksessa tuulensuojalevy suojaa taloa kosteudelta, vedolta ja pakkaselta. Tuulensuojalevy toimii erinomaisesti myös rungon jäykisteenä ja jopa niin hyvin, ettei sen lisäksi tarvita vinolaudoitusta. Tämä helpottaa rakentamista. Tuulensuojakangasta käytettäessä joudutaan käyttämään vinolaudoitusta.

Hunton tuulensuojalevy on säänkestävä levy

Huntonin tuulensuojalevy on pohjoismaisten asuin- ja vapaa-ajan rakennusmarkkinoiden johtava tuulensuojalevy jo vuodesta 1969 saakka. Puukuituinen levy on läpikyllästetty bitumilla. Tuulensuojalevyn pinta hylkii vettä. Tämän ansiosta rakennuksen voi jättää ulkoverhoilematta jopa 6 kuukaudeksi.

Hunton tuulensuojalevy on diffuusioavoin eli hengittävä ja se sitoo sekä luovuttaa kosteutta niin, että sisäilma pysyy tasaisena vaihtelevissa
olosuhteissa. Hunton tuulensuojalevy vähentää lisäksi energiankulutusta, koska levyt toimivat lisäeristeenä estämällä kylmäsillat ulkoseinissä. Hunton tuulensuojalevyjen mekaaninen lujuus riittää myös rakennuksen jäykistämiseen (VTT:n sertifikaatti no VTT-C-713-06).

Tuulensuojalevyn asennus

Ennen tuulensuojalevyjen asennusta on levyjen hyvä antaa tasaantua työmaalla 1-3 vrk, jotta niiden kosteus vastaa käyttöympäristön tasapainokosteutta. Avatut tuulensuojalevy pakkaukset on varastoitaessa suojattava sateelta.

Tuulensuojalevyä asennettaessa on levyjen väliin suositeltavaa jättää 2–3 mm:n rakoa. Ilmatiiveys saavutetaan siten, että tuulensuojalevyjen saumat teipataan Tescon Vana tiivistysteippillä. Lopuksi asennetaan ulkoverhouksen tuuletusraoksi tarkoitettu koolausrima tiivistysteipin päälle.

Haluatko lisätietoja Hunton tuulensuojalevystä? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot