Hunton puhallusvilla

Hunton puhallettava puukuitueriste

Huntonin puukuitunen puhallusvilla valmistetaan luonnonmukaisesta ja puhtaasta havupuusta. Hengittävänä eristeenä Hunton puhallusvilla soveltuu sekä uudisrakentamiseen että lisäeristämiseen. Hunton Nativo puukuitueristeellä voidaan toteuttaa yläpohjan, välipohjan, alapohjan sekä seinän lämpöeristykset. Ilmansulkuna suositellaan käytettäväksi hengittävää ilmansulkukangasta tai ilmansulkupaperia. Tuote on CE-sertifioitu rakennuksen lämpöeristeeksi.

CE-hyväksyntä

Hunton Nativo esite


Puhallusvillan hinta itse asennukseen: 22,20 €/säkki


Menekki vapaasti puhallettuna:

n.2 säkkiä / m3

Menekki koteloon puhallettuna:

n.3 säkkiä / m3

Lämmönjohtavuus (λ):

0,038 W/mK

Paloluokka:

E-s2,d0

Säkkipaino:

15kg

Myyntipakkauksen koko(mm):

380 x 860 x 370

Tuotesisältö puukuitu, palonestoaine (ammonniumsulfaatti).

Tuotteen kotisivut


Hunton puukuitueristeHunton Nativo puukuitueriste

Hunton puukuitueriste on luonnollinen puukuidusta valmistettu puhallettava lämmöneriste. Huntonin puukuituinen puhallusvilla on kaikentyyppisiin rakennuksiin sopiva, nopea ja tehokas eristysratkaisu. Hunton puhallusvilla valmistetaan
Norjassa Huntonin tehtaalla Gjøvik:issä. Hunton on pohjoismaiden tunnetuin puukuitueristeiden valmistaja.

Miksi valita puukuituinen Hunton puhallusvilla:

  • Luonnonmukainen
  • Eriste pitää muotonsa, ei painu
  • Katkeamaton eristys
  • Kierrätettävä
  • Erinomainen lämmönvarastointikyky
  • Ei allergisoi

Lämmöneristys Hunton puhallusvillalla Mäntyharjussa

Palonkestävyys

Hunton puhallusvillan luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa samalla tavalla kuin puu. Lisäksi puukuitueristeeseen on lisätty ammoniumsulfaattia sisältävää luontaista palonestoainetta, joka tehostaa hiiltymisprosessia entisestään sitomalla eristettä ympäröivän hapen mahdollisen tulipalon aikana.

Mikään nykyisin hyväksytyistä eristetuotteista ei pala, minkä takia ne eroavat toisistaan vain sen suhteen, sulavatko vai hiiltyvätkö ne palotilanteessa. Esimerkiksi mineraalivilla on valmistettu sulatusprosessin avulla, minkä takia se sulaa uudelleen altistuessaan korkeille lämpötiloille. Sen sijaan Hunton Nativo puukuitueriste hiiltyy ja kestää liekkejä huomattavasti pidempään. Palonkestävyyttä onkin energia- ja ympäristönäkökohtien lisäksi syytä pitää hyvin merkittävänä tekijänä rakennusten eristeitä valittaessa.

Seinän lämmöneristys Hunton puhallusvillaa ruiskuttamalla

Luonnonmukainen puhallusvilla

Käyttämällä puukuituista Hunton puhallusvillaa autat omalta osaltasi vähentämään hiilidioksidi- ja muita kasvihuonepäästöjä. Hunton Puukuitueriste valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta ja on
sataprosenttisesti kierrätettävää. Luonnonmukainen materiaali vaikuttaa positiivisesti sisäilman laatuun eikä sen käsittely ärsytä ihoa. Hunton tuotteet ovat Norjan astma- ja allergialiiton hyväksymiä. Hunton puhallusvilla on ekoystävällistä puurakentamista suosivan valinta! Hunton puukuitueristeen valmistus on helppoa ja vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin esimerkiksi mineraalivillan valmistus.

Hunton puhallusvillan valmistuksessa käytetty puu on peräisin siitä osasta metsää, jota ei pystytä hyödyntämään tavallisina puumateriaaleina ja lankkuina. Puu parantaa sisäilman laatua. Suomessa tavataan runsaasti astmaa, allergioita, ihottumia ja muita hengitysteihin liittyviä ongelmia. Tällaisia vaivoja esiintyy yleisemmin sellaisilla henkilöillä, jotka oleskelevat paljon huonon sisäilman vaivaamissa rakennuksissa. Puu on luonnollinen ja hengittävä materiaali, joka parantaa sisäilman laatua ja terveyttä.

Yläpohjan lämmöneristys Hunton Nativo puhallusvillalla

Hengittävä puukuitueriste

Rakennuksen sisä- että ulkopuolella oleva kostea ilma pyrkii aina tasaantumaan. Siksi katon ja seinien
kautta tapahtuu jatkuvasti kosteuden siirtymistä. Kun kosteus kulkee rakenteiden läpi, se saattaa tiivistyä.
Katossa tai seinissä käytetyt muovituotteet eivät siis ole hengittävä ratkaisu, koska muovi estää kosteuden
kulkeutumisen ja lukitsee kosteuden talon sisään. Kun ulkoseinissä käytetään hengittävää Hunton
puukuitueristettä, ei rakennusta tarvitse tiivistää sisäpuolelta muovilla.

Lisäksi Hunton puukuitueriste hengittää, eli imee kosteutta itseensä ja vapauttaa kosteutta olosuhteista riippuen niin, ettei puukuitueristeeseen jää kosteutta. Tämä vähentää myös sienten ja lahon esiintyvyyttä. Itse asiassa Hunton puhallusvilla pystyy imemään, kuljettamaan ja vapauttamaan kosteutta seinistä ja katosta kymmenen kertaa tehokkaammin kuin mineraalivilla.

Säästä työaikaa ja kustannuksia puhaltamalla puukuitueristettä seinään, kattoon ja lattiaan

Hunton puhallusvillan kitka on suurempi kuin mineraalivillan, mikä vähentää puhallusvillan mahdollista painumista puhaltamisen jälkeen. CE-hyväksynnän mukainen painuma-arvon Hunton puhallusvillassa on 5%. Eristeen puhaltaminen rakennukseen säästää työaikaa huomattavasti käsin tehtävään levyeristykseen verrattuna. Tavallisessa erillistalossa eristämistyöhön kulunut aika saattaa lyhentyä jopa kahden päivän verran. Referenssikuvia Ekoeristeen toteuttamista puhallusvilla asennuksista löydät referenssit sivulta.

Tutustu miten puhallusvillan hinta muodostuu kohteen vaatimusten ja erityisominaisuuksien perusteella!

Tuleeko seinä- ja kattorakenteista paksumpia, jos niissä käytetään Hunton puhallusvillaa?

Seinistä ja katoista ei tule paksumpia, jos niissä päätetään käyttää Hunton puhallusvillaa mineraalivillan asemasta. U-arvo vaatimukset täyttyvät, kun eristepaksuus on seinässä 250 mm:n ja katossa 420 mm:n.

Laske puhallusvillan menekki puhallusvilla laskurin avulla.


E

Mikä on Hunton puukuitueristeen lambda-arvo?

Hunton puukuitueristeen lambda-arvo on 0,038 W/mK, mutta sen lämmönvarauskapasiteetti on yli kaksi kertaa suurempi kuin mineraalivillan. Hunton puhallusvillan
lämpöhäviö on lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta erittäin vähäinen, minkä seurauksena energiantarve on talvella pienempi ja lämpötilat pysyvät tasaisempina ja viileämpinä kesällä. Käytännössä Hunton puhallusvillan lämmönvarastointikykyä voidaan verrata teholtaan vuolukivitakkaan, jossa lämpö
varastoituu kiveen monen tunnin ajaksi tulen sammumisen jälkeen.

Image

Ääntä vaimentava puukuitueriste

Hunton puhallusvillassa on myös erinomaiset ääntä vaimentavat ominaisuudet.
Hunton puhallusvillan suuri kilomääräinen osuus kuutiometriä kohti sekä kuitujen pehmeys merkitsevät, että puukuitueriste soveltuu hyvin äänen absorbointiin ja vaimentamiseen.

Koska Hunton puukuitueriste puhalletaan lisäksi rakenteiden sisään, ei niihin jää haitallisia ilmataskuja ja halkeamia. Tämän ansiosta
Hunton puukuitueristeellä äänenvaimennus tehostuu entisestään.

Image

Vähentää kondensoitumista

Kosteutta esiintyy aina sekä talon sisällä että sen ulkopuolella. Samalla tämä sisä- ja ulkopuolella oleva kostea ilma pyrkii aina tasaantumaan, joten kosteutta siirtyy jatkuvasti rakenteiden läpi. Tämä siirtyvä kosteus saattaa tiivistyä asunnon seinä- tai kattoeristeeseen. Tämä johtuu muun muassa päivä- ja yölämpötilojen suurista vaihteluista ja rakennuksen sisä- tai ulkopuolelta tulevasta suuresta kosteuskuormituksesta (höyrynpaineesta).

Hunton puhallusvilla pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinästä ja katosta jopa 10 kertaa tehokkaammin kuin mineraalivilla. Tämä ominaisuus on tärkeä, koska Pohjolan ilmastossa lämpötilat muuttuvat nopeasti, minkä vaikutuksesta kosteuden tiivistymisvaara kasvaa. Hunton puhallusvillan vakailla ja tiedossa olevilla eristysominaisuuksilla voidaan vastata Pohjolan ankaran ilmaston ja suurten lämpötila- ja
kosteusvaihtelujen tuomiin haasteisiin.

Haluatko lisätietoja Hunton puhallusvillasta tai Ekoeristeen lämpimistä palveluista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot