Kysy puhallusvillan hinta asennettuna

Puhallusvillan hinta asennettuna

Puhallusvilla

Mietitkö mitä puhallusvilla maksaa asennettuna juuri sinun kohteeseesi? Täältä löydät hintatietoa aiheesta! Eristettävät kohteet ovat luonnollisesti kaikki erilaisia ja puhallusvillan asentaminen on jokaiseen rakennukseen omanlaisensa projekti. Me Ekoeristäjät olemme olleet alalla vuosikymmeniä, joten voit luottaa, että puhallusvillan hinta on kohdallaan kun eristäminen toteutetaan kustannustehokkaasti, ammattitaidolla ja huippukalustolla.

Lisäeristä ja säästä! Lisäeristäminen kannattaa ja kustannukset saat takaisin parhaimmillaan muutamassa vuodessa.

Paljonko maksaa puhallusvillan asennus – eli mitkä asiat vaikuttavat puhallusvillan hintaan?

Mitä maksaa puhallusvillan asennus? Puhallusvillan asentaminen maksaa keskimäärin noin 700 € – 5.000 € kohteen koosta, tyypistä ja asennettavan villakerroksen paksuudesta riippuen. Esimerkiksi uuden omakotitalon eristäminen puhallusvillalla voisi maksaa 3.000 €. Alta löydät eri asioita jotka vaikuttavat puhallusvillan hinnan muodostumiseen.

1. Urakan koko

Puhallusvillan hintaan vaikuttaa eristettävän alueen pinta-ala (m2), eristepaksuus (cm), asennettava lämmöneriste, käytettävä työsuorite, kohteen sijainti sekä asennuskäyntien määrä. Mitä enemmän puhallusvillaa voidaan kerralla asentaa, sitä pienempi on puhallusvillan hinta m3.

2. Puhallusvilla

Se mitä puhallusvilla merkkiä päätetään käyttää vaikuttaa puhallusvillan hintaan. Edustamme laajaa valikoimaa luotetuimpia ja laadukkaimpia puhallusvilla tuotemerkkejä

Katso yksittäiset tuote hinnat

 • Isover puhalluslasivillan hinta
 • Huntonin puukuidusta valmistettun villan hinta
 • Knaufin lasivillan hinta
 • Isocellin kierrätyspaperista valmistettu selluvillan hinta
 • Termex puhallusvilla hinta

3. Puhallusvillan asennustapa

Puhallusvillan asentaminen vanhojen eristeiden päälle

Tällaisessa kohteessa ei ole tarvetta vanhojen eristeiden poistamiselle suurtehoimuroinnilla. Toisin sanoen vanhat eristeet ovat vielä hyvässä kunnossa ja käyttökelpoisia. Uusi puhallusvilla voidaan tällöin puhaltaa suoraan olemassa olevien eristeiden päälle, jolloin saavutetaan entistä tehokkaampi eristyskyky. Uudet puhallusvillat parantavat kiinteistön energiatehokkuutta pienentämällä lämmityskustannuksia.

Puhallusvillan asentaminen vasta vanhojen eristeiden poistamisen jälkeen

Tämän tyyppisessä kohteessa ikääntynyt eriste on tarpeen poistaa kokonaan imuautolla. Syynä voi olla vaikkapa vanhojen eristeiden heikko laatu tai huonoksi mennyt kunto. Uutta puhallusvillaa ei koskaan tule puhaltaa vanhojen eristeiden päälle, mikäli vanha eriste on kastunut tai muuten huonokuntoista. Tästä olisi rakennukselle enemmän haittaa kuin hyötyä. Tällaisessa tilanteessa kokonaan uudet puhallusvillat takaavat hyvän eristyksen, puhtaamman sisäilman ja pienemmät lämmityskulut.

4. Eristeen paksuus

Puhallusvillan paksuus määritellään U-arvo vaatimuksien perusteella. Esimerkiksi uudisrakennuskohteissa yläpohjalta vaadittu U-arvo 0,09W/m2K toteutuu 40-50cm eristekerroksella, käytetyn puhallusvillan eristyskyvystä riippuen. Korjausrakentamisessa suosittelemme tavoittelemaan vähintään tuota samaa eriste tasoa. U-arvo laskurillamme voit kätevästi laskea yläpohjaan lisättävän eristeen kerrospaksuutta ja eristämällä saavutettavaa energiansäästöä.

5. Asennus sesonki

Syksy on eristämien aikaa, tästä syystä eristystyöt ovat halvimmillaan keväisin, kun lämmityskauden sesonki alkaa olemaan takanapäin. Säästää puhallusvillan hinnassa, tilaa yläpohjan lisäeristäminen lämmityskauden ulkopuolella.

6. Puhallusvillan hinta itse asennettuna on halvin

Edullisimmin pääset kun asennat puhallusvillan itse ja vuokraat meiltä puhalluskoneen, jolla ylä- ja alapohjan eristystyö käy näppärästi.

Esimerkkejä puhallusvillan hinnoista

Hintaesimerkkin puhallusvillasta

Esimerkki 1. Lisäeristys puhallusvillalla

 • 100m2 omakotitalo, 20cm puhallusvillaa asennetaan vanhan eristeen päälle. Hinta noin 1 500€. Sis. alv 24%.
 • 200m2 omakotitalo, 20cm puhallusvillaa asennetaan vanhan eristeen päälle. Hinta noin 2000€. Sis. alv 24%.

Säästösi energiankulutuksessa noin 14%, kun eristystyö toteutetaan selluvilla puhallusvillalla

Esimerkki 2. Vanhojen eristeiden poisto + uusi lämmöneriste

 • 100m2 omakotitalo, purun poisto 20cm ja uuden puhallusvillan asennus 50cm. Hinta noin 4500€. Sis. alv 24%.
 • 200 m2 omakotitalo, purun poisto 20cm ja uuden puhallusvillan asennus 50cm. Hinta noin 7500€. Sis. alv 24%.

Säästösi energiankulutuksessa noin 20%, kun eristystyö toteutetaan selluvilla puhallusvillalla

Esimerkkikohde on normaali harjakattoinen omakotititalo, jonka ullakolla on vähintään 700 mm vapaa työskentelytilaa, vanha eriste purua ja kohde sijaitsee noin 50km säteellä suorittavan yksikön lähtöpisteeltä.

Arvioi puhallusvillan hintaa laskureilla

Puhallusvillalaskuri

Laske puhallusvillan hintaa asennettuna laskurillamme. Laskentaa varten tarvitset hieman lähtötietoja kohteestasi, kuten eristettävän alueen pinta-alan (m2) sekä eristepaksuuden (cm). Laskuri kertoo paljonko maksaa selluvilla, lasivilla tai puukuitueristeen asennus sekä paljonko valitsemaasi puhallusvillaa yläpohjaan tulee asentaa.

Puhallusvilla menekkilaskuri

Puhallusvillan menekkilaskuri kertoo puolestaan montako säkkiä puhallusvillaa tarvitset, mikäli haluat asentaa eristeet omatoimisesti.

U-arvo laskuri

U-arvo laskurillamme voit kätevästi laskea yläpohjaan lisättävän eristeen kerrospaksuutta ja eristämällä saavutettavaa energiansäästöä.

Kysy räätälöity tarjouksemme

Kysy tarjous puhallusvillasta

Annamme tietenkin jokaiselle tarjousta kysyvälle räätälöidyn selkeän tarjouksen, joka perustuu asiantuntevaan arvioon työkohteesta. On hyvä muistaa, että puhallusvillalla lisäeristäminen kartuttaa rakennuksen omistajalle lukuisia rahanarvoisia etuja. Se tuo muun muassa arvokasta säästöä energiakustannuksissa, parantaa paloturvallisuutta, kohottaa asumisviihtyvyyttä ja kasvattaa kiinteistösi arvoa. Edellä mainituista syistä eristettä ei ole koskaan järkevää nähdä vain kulueränä. Se on rakennuksen omistajalle todellisuudessa palkitseva ja kustannustehokas sijoitus, joka tuo iloa ja turvaa pitkälle tulevaisuuteen.

Seuraavaksi herää tietysti tarkempi kysymys siitä, että millä perusteella näiden kahden edellä mainitun väliltä sitten valitaan? Vastauksemme on: Veloituksetta suoritettava yläpohjan kuntokartoitus. Asiantuntijamme tekevät kohteessa alkukartoituksen, jossa selviää, kumpaan edellä mainittuun kategoriaan Sinun kohteesi kuuluu. Alkuarvio on aina ensiarvoisen tärkeä tehdä, jotta saat puhallusvillan asentamisen jälkeen nauttia huippulaadulla tehdystä työstä luottavaisin mielin ilman myöhempiä huolia.

Kysy hintatiedot eri eristystarpeisiin

 • yläpohjan lisäeristys hinta
 • alapohjan lisäeristys hinta
 • välipohjan eristys hinta
 • puhallusvilla seinään hinta (ulkoseinät/sisäseinät)
 • lattioiden eristys

Vinkit säästöihin puhallusvillan hankinnassa

 • Tilaa puhallusvillaa yhdessä naapurisi kanssa, näin saatte suuremman asennus volyymin.
 • Keskitä hankintasi lämmityskauden ulkopuolelle, jolloin eristämisen hinta on halvimmillaan.
 • Maksimoi yläpohjan eristepaksuus, enemmän eristettä tarkoittaa pienempää energiankulutusta.
 • Hyödynnä kotitalousvähennys.
 • Rahoituksemme avulla voit maksaa eristystyön kustannuksia saavuttamillasi energiansäätöillä.

Puhallusvilla rahoituksella?

Ekoeristeen tarjoamalla rahoituksella saat kätevästi luoton hankintaasi. Saat myös itse vaikuttaa takaisinmaksuerien suuruuteen ja laina-aikaan. Saat täytettyä rahoitus hakemuksen myös kätevästi suoraan kotisohvalta.

Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus helposti.

Usein kysyttyä

Saako puhallusvillan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Puhallusvillan asennus on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa palvelua. Puhallusvillan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 puhallusvillan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Paljonko lisäeristys säästää?

Lisäeristys säästää tyypillisesti n- 10-20% kotisi energiakulutuksesta. Käy laskemassa Ekoeristeen lisäeristyslaskurilla kotisi lisäeristämisestä saatua säästöä.

Puhallusvilla hinta m3

Puhallusvilla hinta puhallettuna per kuutio vaihtelee 30-50 €/m3 välillä riippuen valitusta puhallusvillasta ja asennuskohteesta.

Onko teillä Ekovilla valikoimissa?

Meillä ei ole Ekovilla valikoimissa.

Siis hyvin eikä