Eristeiden vaihto
Image
 

ERISTEIDEN VAIHTO

Nenää kutittaa, kurkkua kuivaa, silmät vuotaa, iholla tuntuu epämääräistä kutinaa? Nämä ovat tyypillisiä oireita ilmavuotojen seurauksena sisätiloihin kulkeutuvasta eristepölystä. Vedon tunne, ilmavuodot, jääpuikot räystäiden reunoilla, sulia kohtia lumisella katolla, kastuneet eristeet, jyrsijöiden pesien ja ulosteiden aiheuttamat hajuhaitat, huomattavia eroja eri huoneiden lämpötiloissa, painuneiden ja tiivistyneiden eristekerrosten aiheuttama lämmitystarpeen lisääntyminen. Nämä ovat puolestaan merkkejä huonosta eristyksestä ja rakenteellisia syitä yläpohjien eristeiden vaihdoille.

Ota yhteyttä!

Ekoeriste Oy on eristeiden vaihtoihin erikoistunut yritys

Ekoeriste Oy on eristeisen vaihtoihin erikoistunut yritys. Tarjoamme ammattitaitoista lämmöneristeiden vaihto palvelua, niin omakotiasujille, taloyhtiöille sekä teollisuuskiinteistöihin. Ekoeristäjien toteuttamat eristeiden vaihtopalvelut auttavat sinua vähentämään kiinteistön lämmönkulutusta, parantamaan sisäilman laatua ja asuin mukavuutta. Yläpohjien eristeiden vaihto on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa kodin energiatehokkuutta, sillä huonosti eristetty yläpohja vuotaa valtaosan tuotetusta lämmitysenergiasta suoraan harakoille. Painuneet sekä huonokuntoiset eristeet menettävät tehokkuuttaan ajan kuluessa, mikä johtaa lämmön karkaamiseen ja tarpeettomaan energiahukkaan. Ekoeristäjät tarjoavat laadukkaita eristeitä ja asennuspalvelua eristeiden vaihtoihin. Käytämme ympäristöystävällisiä materiaaleja ja nykyaikaisia tekniikoita varmistaaksemme parhaan mahdollisen eristystuloksen. Kokeneet ammattilaisemme suorittavat asennukset huolellisesti ja tehokkaasti, jotta saat parhaan mahdollisen lämmöneristyksen kotiisi.

Eristeiden vaihto

Eristeiden vaihto Ekoeristeeltä?

Miksi eristeiden vaihdot Ekoeristeeltä? Eristämisen ammattilaisina olemme nähneet ja työskennelleet monenlaisissa kohteissa, usein myös eristämme alueet, joista olemme eristeet aikaisemmin poistaneet. Teemme yhteistyötä eri eristevalmistajien, tavarantoimittajien, jäteasemien, kierrätyskeskusten, energialaitosten sekä maankaatopaikkojen kanssa ja valitsemme kustannustehokkaimman ratkaisun ajoajat sekä jätemaksut ja materiaalikustannukset huomioiden. Meiltä saat eristeiden poistot, eristämiseen liittyvät rakennustyöt sekä puhallusvilla asennukset kokonaisvaltaisena pakettina. Kun Ekoeristäjät ovat tutustuneet kohteeseen paikan päällä on urakka myös mahdollista hinnoitella kiinteällä kokonaishinnalla. Laskun voit halutessasi maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Kun kyseessä on peruskorjaus, Ekoeristeen suorittamista palveluista on mahdollista hyödyntää työnosuus kotitalousvähennyksenä.

Ota yhteyttä!

Toteutamme eristeiden vaihtoprosessin ammattitaidolla

Toteutamme eristeiden vaihtoprosessin tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Eristeiden poistot suoritetaan käyttäen erikoisvarusteltua imuautoamme, joka poistaa vanhat eristeet nopeasti ja tehokkaasti. Tämä menetelmä takaa vanhojen eristeiden turvallisen ja ympäristöystävällisen hävittämisen. Uusien eristeiden asennus tapahtuu käyttämällä puhallusvillaa. Puhallusvilla on erinomainen vaihtoehto lämmöneristykseen, sillä se voidaan asentaa helposti ja tasaisesti kaikkiin rakenteisiin. Puhallusvillan avulla varmistamme, että eriste täyttää kaikki aukot ja kolot, jolloin lämpöhäviö minimoidaan ja energiatehokkuus maksimoidaan. Imuauto- ja puhallusvillamenetelmät ovat nykyaikaisia ja tehokkaita tapoja toteuttaa eristeiden vaihto alapohjassa ja yläpohjassa. Ekoeristeen ammattilaiset ovat kokeneita näissä menetelmissä ja varmistavat, että eristeiden vaihto toteutetaan sujuvasti ja laadukkaasti. Voit luottaa meihin saadaksesi parhaan mahdollisen lämmöneristystuloksen kodillesi. Ota siis yhteyttä Ekoeristäjiin ja anna meidän hoitaa vanhojen eristeiden vaihdot. Voit luottaa osaamiseemme, ammattitaitoomme ja sitoutumiseemme tarjota kestäviä ja energiatehokkaita ratkaisuja kotisi eristystarpeisiin. Referenssejä Ekoeristäjien työsuoritteista löydät referenssitsivultamme.

Eristeiden vaihto

Eristeiden vaihto on tehokkainta toteuttaa imuautolla

Eristeiden vaihto on tehokkainta toteuttaa imuautolla. Eristeiden poisto suurtehoimurilla on nopeaa eikä aiheuta pölyhaittoja ympäristöön. Suurtehoimurointi imuautolla on tehokas, nopea ja edullinen menetelmä kaikkien irtoaineiden poistamiseen. Imettäviä materiaaleja ovat esimerkiksi sahanpuru, kutterilastut, turve, sammal, multa, puhallusvillat,levyvillat, lecasora, vaahtolasi, hiekka, singeli, sepeli, savi, tiiliskivet, irtoaineiset purkujätteet sekä kaikki muut materiaalit, joka mahtuvat imuauton letkusta läpi. Jäte imetään suoraan imuautoon, jolla se kuljetetaan loppusijoituspaikkaan, tai halutessanne välivarastoon jatkosijoitusta varten. Vanha eriste voidaan myös käyttää uudelleen, mikäli materiaali on puhdasta, kuivaa ja käyttökelpoista. Mikäli kohteessa on eristeenä levyvillaa, voidaan poistotyö tehdä myös käsin. Eristeiden poisto suoritetaan avaimet käteen periaatteella eikä Sinun tarvitse hankia roskalavoja, työmiehiä tai kuljetuspalveluita erikseen, vaan hoidamme koko projektin alusta loppuun. Kun lämmöneristämisen ammattilaiset hoitavat eristeiden vaihdot puolestasi, olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Image

Suurtehoimuri on tehokas laitteisto eristeiden vaihtoihin

Suurtehoimuri on tehokas laitteisto eristeiden vaihtoihin. Imuautolla on mahdollista imeä eristevillat, purut, hiekat, murskeet, mullat, savet, betonimurskat sekä muut purkujätteet tehokkaasti ja pölyttömästi! Kun halutaan vähentää rakenteiden palokuormaa, parantaa lämmöneristävyyttä, korjata vesivahinkoja tai vanhat eristeet sisältävät epäpuhtauksia, on vanhojen eristeiden vaihto usein edessä. Vanhojen eristeiden poistoon ehdottomasti paras menetelmä on suurtehoimurointi. Työ on nopeaa eikä aiheuta pölyhaittoja ympäristöön ja jäte saadaan valmiiksi säiliöön, josta se kuljetetaan loppusijoituspaikkaan. Pyrimme aina löytämään edullisen jatkosijoituspaikan, näin säästämme ympäristöä sekä kustannuksia. Puhtaat puhallusvillat voidaan poistaa, pakata sekä asentaa uudelleen. Palavat materiaalit, kuten sahanpuru hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan energiantuotannossa tai kompostoidaan. Sora ja muu maa-aines kuten betonimurska hyödynnetään puolestaan maanrakennuksessa. Ajattelemme ekologisesti, emme pyri täyttämään kaatopaikkoja, vaan haluamme kierrättää mahdollisimman tehokkaasti.

Image

Miksi mustuneet eristeet kannattaa vaihtaa?

Joskus rakenteita purkaessa eristeissä näkyy mustuneita ja tummia alueita, vaikka eristeet vaikuttavat kuivilta. Mistä on kysymys, ja pitääkö kyseessä olevat eristeet vaihtaa? Mustuminen johtuu siitä, että ilma on päässyt kulkemaan ilmavuodon seurauksena eristeiden lävitse, ja ilman mukana kulkevat lika ja pöly ovat tarttuneet kiinni eristeisiin ja tummentaneet niitä. Eriste on toiminut silloin suodattimen tavoin. Ilman kulkeutuminen eristetilasta sisätiloihin on syytä estää, jotta eristepöly ei aiheuta sisäilmaongelmia eikä energiaa ei kulu turhaan ja rakenteiden sekä ilmanvaihdon toimivuus varmistetaan. Rakenteen ilmansulkukerroksen korjaaminen ilmatiiviiksi estää tällaisen ilmiön yhdessä hyvin toteutetun ilmanvaihdon kanssa. Vanhoissa rakennuksissa villojen tummuminen on erittäin yleistä, koska ilmanvaihto ei toimi hallitusti ja rakenteissa on usein ilmavuotoja. Mikäli eristeen vaihtaa uusiin, myös uudet eristeet tummuvat ajan kanssa, mikäli ilmansulkukerroksen korjaustoimenpiteitä ei tehdä.

Image

Alapohjan eristeiden vaihto

Alapohjan eristeiden vaihdoissa imuautoa hyödynnetään usein pilaantuneen eristejätteen poistoissa. Kosteudelle altistunut eristejäte sisältävät usein homeitiöitä ja helposti huoneilmaan leviävä pöly levittää epäpuhtauksia ympäri asuntoa. Alapohjien home- tai kosteusongelmissa suurtehoimurilla voidaan imeä pilaantunut maa-aines pois ja tehdä myös lisää tilaa esimerkiksi hiekkaa imemällä, jotta alapohjaan saadaan puhallettua kapillaarikatkomurske estämään kosteuden nousua. Myös murskeiden suurtehopuhallus onnistuu tehokkaasti yhdistelmä imuautollamme, joka imee ja puhaltaa. Suurtehoimurilla voidaan kätevästi imuroida myös maanvaraisen lattian alla olevat vioittuneet viemäriputket esiin korjausta tai vaihtoa varten.

Rossipohjia avatessa tulee usein eteen alapohjan purun poisto. Kovaksi kerrokseksi painunut puru on toisinaan hakattava irti koolausväleistä, imuletkusta mahtuviksi paloiksi. Suurtehoimurointi on alapohjissa kuitenkin käsin poistoon verrattuna huomattavasti nopeampaa, koska alapohjan ollessa avoinna on siellä liikkuminen hankalaa. Kun vanha puru imetään suoraan imuauton säiliöön, on jätteen kuljettaminen loppusijoituspaikkaan helpompaa ja työnä siistimpää. Ekoeristäjien kanssa asioidessa sinun ei tarvitse tilata vaihtolavoja, työtekijöitä tai etsiä jätteelle vastaanottajaa. Kun rossipohjan rakenteet ovat korjattu, tulevat Ekoeristäjät jälleen paikalle ja asentavat esimerkiksi puusta valmistettua puukuitueristettä vanhojen purueristeiden tilalle.

Yläpohjan eristeiden vaihto

Yläpohjan eristeiden vaihto on mahdollista toteuttaa imuautolla tai poistamalla eriste käsin. Suurtehoimuauto poistaa vaivatta kaikki yläpohjan eristemateriaalit, myös levyeristeet. Eristeen poisto käsin on myös toimiva vaihtoehto, kun kohde on pieni tai imuautolla ei ole mahdollista päästä kohteen lähelle. Pienet eristemäärät yläpohjissa ovat mahdollista vaihtaa vaikka samalla käynnillä lisäerityksen yhteydessä. Ekoeristäjät tulevat puhallusautolla työkohteeseen, poistavat pilaantuneet eristeet, kuivaavat kastuneen alueen ja asentavat lopuksi uudet eristeet paikoilleen. Pois lähtiessä viemme pilaantuneet eristeet kierrätyskeskukseen. Pienemmissä kohteissa on myös mahdollista poistaa puhallusvillat omatoimisesti vuokrattavalla imulaitteellamme.

Ota yhteyttä!

Yläpohjan eristeiden vaihto kannattaa tehdä ajoissa

Yläpohjan eristeiden vaihto kannattaa tehdä ajoissa, ennen kun kosteus vaurioittaa rakenteita. Eristeiden vaihdoista koituu toki kustannuksia, mutta terveessä talossa kärsitään vähemmän sisäilmaongelmista. Mikäli yläpohjan eristeiden kunto on ollut viime aikoina mielessäsi, on ehkä tullut aika vaihtaa eristeet, tai ainakin tarkastuttaa eristeiden kunto. Ekoeristäjiltä hoituu tarkastus sekä eristeiden vaihdot, mikäli eristeet sitä vaativat. Me kerromme tarvittavat toimenpiteet rehellisesti ja sinun kotisi parasta ajatellen. Mikäli sinulla on epäilys ilmavuodoista kotisi yläpohjassa ja tai haluat tietää, kuinka laajasta vauriosta on kyse ja mitä sen korjaamiseksi tulisi tehdä. Vaihdetaanko pelkät märät villat uusiin vai löytyykö rakenteista vaurioalue, joka tulee korjata ennen uuden eristeen asennusta.

Voit pyytää meidät paikalle, suoritamme yläpohjassa perusteellisen tarkistuksen, jonka pohjalta saat arvion tarvittavista työsuoritteista sekä kustannuksista. Suoritamme eristeiden vaihdot aina ammattitaidolla, joten sinun ei tarvitse murehtia töiden sujumisesta. Voit siis huoletta luottaa kotisi eristeiden vaihdot ekoeristäjien käsiin.

Image

IImuauton kapasiteetti vaikuttaa eristeiden vaihtojen kustannustehokkuuteen

Imuauton kapasiteetti vaikuttaa eristeiden vaihtojen kustannustehokkuuteen. Käyttämämme suurtehoimurit sekä imuautot ovat kapasiteetiltaan markkinoiden tehokkaimpia. Tarvittaessa operoimme usean imuauton voimin samaan aikaan, samassa kohteessa. Imuautojen säiliöiden vetoisuus riippuu imettävästä materiaalista ja välisäiliöitä käytettäessä on esimerkiksi puhallusvillaa mahdollista imeä kymmeniä kuutioita päivässä. Valitsemme käytettävät imulaitteet ja työmenetelmät aina kohteessa vaadittujen tarpeiden mukaan. Esimerkiksi pienen kesämökin levyeristeiden poisto voi olla kätevintä toteuttaa käsin ja siirtää jäte vaihtolavalla loppusijoituspaikkaan. Yläpohjasaneerausten yhteydessä voi pakkaava imulaite olla kustannustehokkain. Yläpohjasta imetty puhallusvilla voidaan pakata ja puhaltaa uudelleen, kun tarvittavat rakennustyöt yläpohjassa ovat suoritettu. Oikeilla työmenetelmillä säästämme ympäristöä, emmekä täyttä kaatopaikkoja, vaan kierrätämme mahdollisimman tehokkaasti.

Image

Kun eristeet ovat kastuneet on edessä eristeiden vaihto

Kun katto on vuotanut, korjaustoimenpiteenä on märkien ja kastuneiden eristeiden vaihto. Kosteusvaurion korjaamisessa on olennaista märkien ja kastuneiden eristeiden korvaaminen uusilla ja kuivilla eristellä. Märät ja kastuneet eristeet poistetaan joko käsin tai suurtehoimurilla, tämän jälkeen tarkastetaan ympärillä olevien rakenteiden kunto. Laajempien vahinkojen kohdalla vaurioitunut rakennusmateriaali vaihdetaan tai korjataan. Tämän jälkeen vaurion aiheuttaja poistetaan eli esimerkiksi korjataan tai uusitaan kattoa, joka on vuotanut. Vesikaton korjaustöiden jälkeen voidaan eristää vaurioitunut alue uudelleen. Märät ja kastuneet eristeet tulisi siis poistaa heti vaurion löydyttyä ja vanhojen tilalle asennetaan uudet eristeet vasta, kun eristeet pysyvät varmasti kuivina. Rakennuksen yläpohjaan voi päästä kosteutta käytännössä kahta eri kautta: vesikatteen suunnalta vesivuodon seurauksena tai asuintilojen suunnasta ilmavuodon kuljettaessa kosteaa ilmaa rakenteisiin. Katon yläpohjan saneeraus kannattaa jättää kokeneiden ekoeristäjien tehtäväksi. Ekoeristäjillä on käytössään tarvittavat laitteet sekä ammattitaito mahdollisten uusien rakennusvirheiden välttämiseen. Ammattilaisina osaamme myös määritellä tarvittavien korjaustöiden laajuuden. Esimerkiksi eristeiden vaihtoa ei välttämättä tarvitse toteuttaa kokoa yläpohjan osalta, vaan vaihtotyö voidaan rajata vain vaurioalueen ympärille. Suurin osa ilmavuodoista johtuvista kosteusvaurioista syntyy ilmantiiveyskerroksen läpi menevien läpivientien ympärillä esimerkiksi ilmavaihtoputkien ja sähköjohtojen kohdilla.

Eristeiden vaihtojen hinta

Eristeiden vaihtojen hinta määräytyy poistettavan eristemäärän, eristämiseen liittyvien työsuoritteiden tarpeiden sekä uuden eristeen menekin mukaan. Yläpohjien eristeiden vaihtojen hintahaitari on melko leveä, koska eristämiseen liittyvien rakennustöiden tarpeet eristeiden poiston ja uuden eristeen välissä vaihtelevat suuresti. Lisäksi hinta sisältää eristeiden toimituksen jäteasemalle, mikä määräytyy paikallisen tai lähimmän jäteaseman mukaan. Eristeiden vaihtojen hinnat vaihtelevat tyypillisesti noin 3 000 - 25 000 euroa välillä ja työhön kuluu aikaa yhdestä työpäivästä 2 viikkoon. Eristeiden vaihdoissa työnosuus on noin 50% urakan kokonaishinnasta. Tarkempaa hinta-arviota saa olemalla yhteydessä Ekoeristäjien ammattilaisiin. Kartoitamme kohteenne ja teemme yksityiskohtaisen tarjouksen suosittelemistamme työsuoritteista.

Käytetyt työmenetelmät sekä laitteet vaikuttavat eristeiden vaihtojen kokonaishintaan sekä työnosuuteen. Eristeitä poistettaessa käsin on tuntiveloitus pienempi, mutta suurtehoimuautolla työ voi sujua huomattavasti nopeammin. Me Ekoeristeellä valitsemme aina kohteeseen sopivan ratkaisun ja laitteet sekä teemme eristeiden poistot ammattitaidolla ja lämmin lopputulos mielessämme.

Eristeiden vaihdot voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa

Eristeiden vaihdot voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Alapohjan suurtehoimuroinnit, välipohjan purujen poistot, yläpohjan eristeiden vaihdot tai vaikka koko talon eristeiden uusimisen voit toteuttaa kätevästi joustavalla rahoituksella, jolloin eristystyöt voi maksaa pienemmissä erissä. Maksuja on helppo ennakoida, sillä luottoa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Halutessasi voit myös maksaa kuukausierää suuremman summan tai luoton kerralla pois.

Kun lämmöneristämisen ammattilaiset hoitavat eristeiden poistot puolestasi, olet oikeutettu myös kotitalousvähennykseen. Eristystöiden, työnosuus on noin 50-80% laskutettavasta kokonaissummasta.


Ota siis yhteyttä jo tänään, niin laitetaan vanhat eristeet vaihtoon.

Täytäthän lomakkeen mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

Nyt on eristeiden poiston aika

Sijoittamalla energiatehokkuuteen, säästät selvää rahaa. Kun yhdistät energiatehokkuuden ja rahoituspalvelumme, voit maksaa sijoitustasi yhtä matkaa energiatehokkuuden kartuttamilla säästöillä. Laskun voit aina maksaa kerralla ja suoraan meille, tai voit hyödyntää Ekoeriste Oy:n sekä Osuuspankin yhteistyössä tarjoamaa OP-rahoitusta. Rahoituspäätöksen voit hakea vaikka heti, jo ennen tarjouspyyntöä.

Saat itse valita kuukausittaisen lyhennysmäärän sekä laina-ajan, joten investointi energiatehokkuuteen on mahdollista maksaa kuten itse haluat. Hyväksytyn rahoituspäätöksen saatuasi, suoritamme eristystyön ja OP-Rahoitus laskuttaa Sinua ennalta sovitun maksutaulukon mukaisesti. Eristeiden vaihdoissa ei siis kannata aikailla, vaan anna laadukkaan eristyksen säästää talosi lämmityskuluja ja parantaa asumisen mukavuutta.