PUHALLUSVILLA


Puhallusvilla-asennukset, -ohjeet ja itseasennukset Ekoeristeeltä. Tutustu eristevaihtoehtoihin ja valitse kohteeseen sopiva eriste. Kysy tarvittaessa apua asiantuntijoiltamme.
Puhallusvilla Isocell Selluvilla

Isocell paperipohjainen puhallusvilla


Katso tuote ja hinnat
Isocell puhallusvilla valmistetaan kierrätetystä sanomalehtipaperista. Hengittävänä eristeenä selluvilla soveltuu sekä uudisrakentamiseen että peruskorjaukseen. Selluvillalla voidaan toteuttaa rakennusten ylä-, väli- ja alapohjien sekä ulko- ja väliseinien eristykset.
Puhallusvilla Puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste


Katso tuote ja hinnat

Hunton puukuitueriste on luonnonmukainen tuote, joka valmistetaan havupuusta. Hengittävänä eristeenä puukuitueriste soveltuu sekä uudisrakentamiseen että peruskorjaukseen. Puukuitueristeellä voidaan toteuttaa rakennusten ylä-, väli- ja alapohjien sekä ulko- ja väliseinien eristykset.

Puhallusvilla Isover Lasivilla

Isover puhalluslasivilla


Katso tuote ja hinnat

Isover puhalluslasivilla valmistetaan pääasiassa kierrätyslasista. Epäorgaanisena materiaalina se soveltuu käytettäväksi myös paloteknisesti haastavissa kohteissa. Lasivilla soveltuu sekä uudisrakentamiseen että peruskorjaukseen. Lasivilla puhallusvillalla toteutetaan pääasiassa yläpohjien sekä välipohjien lämpöeristykset.

Puhallusvilla Selluvilla

Termex puhallettava selluvilla


Katso tuote ja hinnat

Termex selluvilla on kotimainen lajitellusta keräyspaperista energiatehokkaasti kuiduttamalla valmistettu palo- ja kosteusturvallinen lämmöneriste moderniin rakentamiseen. Hengittävänä materiaalina Termex selluvilla tasaa rakenteiden kosteusvaihteluita mahdollistaen muovittoman ja vedottoman rakentamisen yhdistettynä erinomaiseen sisäilmaan ja asumismukavuuteen.

Puhallusvilla Lasivilla

Knauf puhallettava lasivilla


Katso tuote ja hinnat

Knauf puhallettava lasivilla on laadukas rakennusalan ammattilaisten suosima eristetuote. Knauf puhallusvillaa voi sanoa hyvällä omallatunnolla ekologiseksi eristeeksi sekä neitseellisiä raaka-aineita säästäväksi, sillä se valmistetaan kierrätyslasista ja valmistuksessa käytetään uusiutuvaa energiaa.

Käsin levitettävä puukuitueriste

Käsin levitettävä puhallusvilla


Katso tuote ja hinnat

Käsin levitettävä puhallusvilla valmistetaan luonnonmukaisesta ja puhtaasta havupuusta. Hengittävänä eristeenä se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että lisäeristämiseen. Tuote voidaan asentaa ilman puhalluskonetta kaatamalla eriste suoraan säkistä käyttökohteeseen.

PUHALLUSVILLA ERISTEMATERIAALINA


Puhallusvilla asennus

Puhallusvilla on rakennusalan ammattilaisten suosima lämmöneriste

Puhallusvilla on laadukas rakennusalan ammattilaisten suosima lämmöneristemateriaali. Puhallusvilloja valmistetaan useilla tehtailla ympäri eurooppaa. Ekoeristäjille puhallusvillat toimitetaan pääasiassa Huntonin, Termexin, Isocellin, Isoverin sekä Knaufin tehtailta. Puhallusvillaa voi sanoa hyvällä omallatunnolla ekologiseksi eristeeksi sekä neitseellisiä raaka-aineita säästäväksi, sillä lähes kaikki puhallusvillatuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista eri teollisuuden alojen sivuvirtoja ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.Puhallusvilla soveltuu sekä uudisrakennuksien, että vanhojen rakennusten lisäeristämiseen. Erinomaisen lämmöneristyskyvyn lisäksi puhallusvillan hyvä asettuvuus epätasaisillekin alustoille tekee eristyksestä tiiviin ja kodistasi energiatehokkaan. Koska puhallusvilla laatuja on monenlaisia ovat myös käyttökohteet varsin kirjavia. Puhallusvillalla voidaan eristää korkean palolukituksen omaavia kiinteistöjä sekä hengittäviä puurakenteita. Me Ekoeristeellä suosittelemme juuri sinun kohteeseesi parhaiten soveltuvia puhallusvillatuotteita. Itsenäisenä eristeurakoitsijana emme edusta vain yhtä tuotetta, vaan voimme vapaasti kertoa sinulle puhallusvillalaatujen eroista ja miten puhallusvilla soveltuu sinun kotiisi.

Ota yhteyttä
Puhallusvilla asennettuna

Puhallusvilla on erinomainen eristysmateriaali

Puhallusvilla on erinomainen eristemateriaali, joka soveltuu tehokkaasti eristämiseen erilaisissa rakennuksissa. Puhallusvillan avulla voidaan täyttää tiiviisti ja tasaisesti rakenteiden aukot ja kolot, saavuttaen näin erinomaisen eristyskyvyn. Tämä ympäristöystävällinen eriste valmistetaan yleensä kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista sanomalehdistä, ylijäämäpuusta tai kierrätyslasista. Puhallusvilla tarjoaa monia etuja levyeristeisiin verrattuna. Puhallusvillan asentaminen on nopeaa, helppoa ja se soveltuu hyvin vaikeapääsyisiin paikkoihin, kuten rintamamiestalojen vinttikomeroihin sekä mataliin ryömintätilaisiin kattorakenteisiin. Lisäksi puhallusvilla on hyvin kevyttä, mikä helpottaa kuljetusta ja nopeuttaa asennusta, esimerkiksi kierrätyslasista valmistettua puhallusvillaa on mahdollista asentaa useita satoja kuutioita päivässä.

Puhallusvillan erinomainen lämmöneristyskyky auttaa säilyttämään optimaalisen lämpötilan rakennuksessa ympäri vuoden. Se myös vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia, mikä tekee siitä taloudellisen ja ekologisen eristevalinnan. Puhallusvillan avulla voidaan saavuttaa energiatehokkuutta ja samalla vähentää hiilijalanjälkeä. Kun harkitset eristysratkaisua rakennuksellesi, puhallusvilla on erinomainen vaihtoehto, joka tarjoaa sekä käytännöllisyyttä että ympäristöystävällisyyttä. Sijoitus puhallusvillaan voi tuoda pitkäaikaisia hyötyjä mukavuuden ja energiatehokkuuden näkökulmasta.

Ota yhteyttä
Puhallusvilla asennettuna
Eristystyö Lappeenranta - Puhallusvilla

Puhallusvilla on helppo ja nopea asentaa

Puhallusvillaa asennetaan suoraan rakenteeseen puhalluskonetta käyttäen. Asiakkaan ei tarvitse varastoida eristeitä rakennuspaikalla, eikä asennuksesta synny "hukkaa". Eristeasentaja vie mukanaan myös pakkausjätteet, jotka päätyvät uusiomuovin raaka-aineeksi. Puhallusvillatuotteet soveltuvat lattiaan, seiniin ja kattoon, rakenteiden paksuudesta riippumatta! Kysy asiantuntijoiltamme parhaiten kohteeseesi soveltuvaa puhallusvillaa. Rahaa ja aikaa säästyy rakentamisessa, ja asumisen aikaiset lämmityskulut ovat pienet puhallusvillan pitäessä lämmön kotisi sisällä.

Tiheä eristemateriaali, joka täyttää eristetilan täydellisesti, tekee rakenteesta ilmatiiviimmän. Ekoeristäjät saapuvat työmaalle kuorma-autolla, mukanaan kaikki tarvittava: puhalluskone, puhallusletkut ja säkkeihin pakattu puhallusvilla. Puhallusauton kontissa eristäjä syöttää puhallusvillasäkkejä puhalluskoneeseen, ja toinen eristäjä levittää puhallusletkusta suihkuavaa puhallusvillaa tasaiseksi kerrokseksi eristettävälle alueelle. Puhallusvilla on tuotteena aina erinomainen vaihtoehto, eristettiinpä seiniä, kattoa tai lattiaa. Se soveltuu koko talon lämmöneristeeksi. Meiltä saat myös käsin levitettävää puhallusvillaa pieniin eristystarpeisiin. Käsin levitettävä puhallusvilla on kätevää käyttää, jos haluat esimerkiksi täydentää eristevajausta tai vaihtaa paikallisesti kastunutta eristettä uusiin.

Ota yhteyttä

PUHALLUSVILLA ON KIERRÄTYSTUOTE


Ekologista eristämistä kierrätysmateriaaleilla

Image

Puhallusvilla on ympäristöystävällinen eristevalinta, jonka valmistus perustuu pääasiassa kestäviin kierrätysmateriaaleihin. Ekologisuus on noussut keskeiseksi tekijäksi rakennusmateriaalien valinnassa, ja puhallusvilla täyttää tämän vaatimuksen erinomaisesti. Puhallusvilla valmistetaan pääosin kierrätysmateriaaleista, kuten puuteollisuuden ylijäämäpuusta, kierrätyslasistaja sanomalehtipaperista, vähentäen näin ollen haitallista ympäristövaikutusta. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka arvostavat kestävää rakentamista ja haluavat vähentää hiilijalanjälkeään. Ekologisuuden lisäksi puhallusvilla ja sen käyttö tarjoaa muitakin etuja. Se on erinomainen lämmöneriste, mikä auttaa vähentämään energiankulutusta ja siten säästämään sekä rahaa että ympäristöä. Puhallusvilla soveltuu erityisen hyvin vaikeapääsyisiin paikkoihin, sillä se voidaan asentaa helposti ja nopeasti paikkoihin, joissa perinteiset eristemateriaalit eivät välttämättä sovellu, kuten hirsiseinän lisäeristykset, joissa koolauspaksuus sekä hirsipinnan epätasaisuus tekee eristepaksuudesta vaihtelevan. Tee siis ympäristöystävällinen valinta ja panosta puhallusvillaan ja ekologiseen eristemateriaaliin, joka yhdistää kestävyyden, energiatehokkuuden ja terveellisen asumisen.

Ota yhteyttä
Image
Puhallusvilla tehdään kierrätysmateriaaleista

Sanomalehtipaperista valmistettu puhallusvilla on selluvillaa

Selluvilla puhallusvilla valmistetaan kierrätetystä sanomalehtipaperista ja on väriltään harmaata. Hengittävänä eristeenä selluvilla puhallusvilla soveltuu sekä uudisrakentamiseen että lisäeristämiseen. Selluvillan valmistuksessa sanomalehtipari kuidutetaan erikoisvalmistetulla kuiduttimella ja paperimassan joukkoon sekoitetaan mineraalisuoloja (magnesiumsulfaatti, boorihappo), jotka parantavat eristeen palonkestoa ja suojaavat kosteuden vaikutuksilta, kuten laholta. Ekoeristeelle selluvilla puhallusvillat toimitetaan pääasiassa Termexin tehtaalta Saarijärveltä sekä Isocellin tehtaalta Ruotsin Tibrosta.

Selluvilla puhallusvillan etuna on sideaineruiskutus

Selluvilla puhallusvillan selkeinä etuina on sen asennettavuus seinien eristeeksi sideaineruiskutuksella. Ekoeristäjien asentamina ruiskuasennettu puhallusvilla pysyy painumattomana koko rakennuksen eliniän ajan, kun puhallusvilla asennetaan seinärungon koolausväleihin käyttämällä sideaineruiskutusta. Puhallusvillan joukkoon sumutetaan vesi ja polyvinyylialkoholiseosta, jolloin massa ikään kuin liimaantuu eristettävään koolausväliin. Koska puhallusvillan seassa on kosteutta, on eristeen annettava kuivua, ennen ilmasulkukerroksen asentamista. Puhallusvillan seinäruiskuasennus on vaativa työsuorite ja edellyttää suurta ammattitaitoa. Me Ekoeristeellä olemme eristäneet jo tuhansien kotien seinät puhallusvillalla, myös omat kotimme. Puhallusvillan ruiskuasennus on ollut käytössämme jo 90-luvun alusta alkaen, joten menetelmä on meille tuttu. Ekoeristäjien ammattitaitoon voit luottaa, kun etsit ammattilaista seinien eristämiseen. Puhallusvillan ruiskuasennus on erittäin toimiva ratkaisu myös vanhojen hirsitalojen lisäeristämisessä sisä- tai ulkopuolelta. Puhallusvilla täyttää kaikki kolot ja raot, muodostaen saumattoman ja painumattoman eristekerroksen vaikka joutuisit oikomaan vinoja seinärakenteita.

SELLUVILLA
Ota yhteyttä

Puuhakkeesta valmistettu puhallusvilla on puukuitueristettä

Puukuitueriste on luonnollinen aidosta puukuidusta valmistettu puhallusvilla. Puukuituinen puhallusvilla on erityisesti puurakentamiseen sekä lisäeristämiseen soveltuva, nopea ja ekologinen eristemateriaali. Suomen markkinoilla oleva puukuitueriste on pääasiassa valmistettu Norjassa, Huntonin tehtaalla Gjøvik:issä. Hunton on ainoa pohjoismainen puukuituisen puhallusvillan valmistaja. Useat selluvilla puhallusvillaa asentavat eristeurakoitsijat mainostavat asentavansa puukuitueristettä, vaikka todellisuudessa kyseessä on kierrätyspaperista valmistettua selluvillaa. Tämä on mielestämme hieman harhaanjohtavaa mainontaa, vaikka sanomalehtipaperin valmistuksessa toki puuta on alun perin käytettykin. Aito puukuitueriste on siis neitseellistä puuhaketta, joka on kuidutettu pumpulimaiseksi kuiduksi. Puukuituisen puhallusvillan erottaa jo väristä, koska puhallusvilla on nimensä mukaisesti puun väristä.


Puukuituisen puhallusvillan etuna on luonnollisuus

Puhallusvilla valmistetaan puuhakkeesta

Allergisoimaton puukuituinen puhallusvilla on monen sisäilmaongelmista kärsivän rakentajat valinta. Olemme eristäneet useita kohteita puukuituisella puhallusvillalla, kun vaatimuksena on ollut hyvä sisäilma ja puhtaat puiset rakenneratkaisut. Kun rakennat puutalon, on luonnollista valita eristeeksi puukuituinen puhallusvilla, näin talosi on täyspuuta myös eristemateriaalin osalta. Moderni kuidutustapa tekee puukuitueristeestä päivitetyn version vanhoissa hirsitaloissa usein käytetylle sahanpurueristeelle. Hengittävänä eristemateriaalina puukuituinen puhallusvilla soveltuu lisäeristeeksi myös vanhojen eristeiden päälle lisäeristeeksi.

PUUKUITUERISTE
Ota yhteyttä
Puhallusvilla valmistetaan puuhakkeesta
puhallusvilla tehdään kierrätysmateriaaleista

Kierrätyslasista valmistettu puhallusvilla on lasivillaa

Kierrätyslasista valmistettu puhallusvilla on puhtaan valkoista ja koostumukseltaan pumpulimaista irtoeristettä. Suomessa ainoa kierrätyslasista puhallusvillaa valmistava eristeyhtiö on Isover. Lasivilla puhallusvillat valmistetaan Isoverin hyvinkään tehtaalla tai tuodaan keskieuroopasta joko Knauf:in tai Isoverin muilta tehtailta. Lasivillaksi kutsuttu puhallusvilla on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia.
Tiukkaan pakattuina puhallusvillat vähentävät kuljetukseen käytettyjä kilometrejä ja kuljetuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä, kun kuormassa tulee kerralla paljon eristettä. Valkoinen lasivilla puhallusvilla palautuu paketin avaamisen jälkeen ilmavaan muotoonsa ja yhdestä puhallusvilla paketista riittääkin eristettä noin 5m2 alueelle 20 cm:n eristyspaksuuteen. Kierrätyslasista valmistettu puhallusvilla on lahoamaton, hajuton eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa.
Lasivilla puhallusvillalla eristystyöt saadaan kerralla kuntoon, kun eristetuotteen vähäisen painuman vuoksi eristettä ei tarvitse lisätä rakennuksen eliniän aikana. Kierrätyslasista valmistettu puhallusvilla on paloturvallinen eriste. Se kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1, mikä tarkoittaa, että eristetuote on palamatonta. Ja mikä parasta, A1 paloluokka saavutetaan ilman lisättyjä palonestoaineita. Isoverin sekä Knaufin valmistamat puhallusvillat ovat CE- sekä M1- merkittyjä, joten eristetuotteet soveltuvat myös Joutsenmerkittyihin rakennuksiin!

Lasivilla puhallusvillan käyttökohteita ovat pääasiassa paloteknisesti haastavat kohteet

Valkoinen pumpulimainen puhallusvilla on lämmöneristeeksi valmistettua palamatonta lasivillaa, jonka pääasiallisia käyttökohteita ovat vaakasuorat yläpohjat. Lasivilla puhallusvilla sopii lämmöneristeeksi uudisrakentamiseen sekä myös korjausrakentamiseen kun yläpohjia lisäeristetään tai eristeitä vaihdetaan. Lasivilla puhallusvilla soveltuu lisäeristeeksi vanhan eristeen päälle, kun vanha eriste on lasivillasta tai kivivillasta valmistettua mineraalivillaa. Kierrätyslasista valmistettua puhallusvillaa on mukava työstää eikä eriste pölyä asennettaessa. Kaikkia valikoimissamme olevia puhallusvillalaatuja on helppo asentaa puhallusvillakoneella, eristeen täyttäessä eristettävän alan tasaisesti ehkäisten kylmäsiltoja. Ekoeristeen valikoimissa olevia puhallusvillatuotteita voit halutessasi asentaa itse vuokraamalla puhalluskoneen tai valita eristeeksi käsin levitettävää puhallusvillaa.

LASIVILLA
Ota yhteyttä

Kivimurskasta valmistettu puhallusvilla on kivivillaa

Image

Kivivilla on kivimurskasta valmistettua puhallusvillaa, sitä on hyödynnetty teollisuudessa jo useita vuosikymmeniä. Kun tulivuori purkautuu, tuuli kuiduttaa kivisulan matoksi vuoren rinteille. Nämä ohuet kuidut ovat kivivillaa sen ensimmäisessä muodossaan. Kivivilla puhallusvilla tuotetaan tuolla samalla periaatteella: vulkaaninen kivi – yleensä basaltti, gabro, anortosiitti ja dolomiitti – sulatetaan 1 500 °C:ssa ja kuidutetaan. Tästä valmistus prosessista juontaa kivivillasta toisinaan käytetty nimitys vuorivilla. Kivivilla puhallusvillan valmistusprosessissa eristekuitujen sekaan lisätään pieniä määriä orgaanista sideainetta (2–4 %) pitämään kuidut paikoillaan. Kivivillakuidut ja niiden väleissä paikallaan pysyvä ilma tekee puhallusvillasta kestävän, palamattoman ja lämpöä eristävän. Tämä huokosiin paikalleen jäänyt ilma muodostaa 95–99 prosenttia eristeen tilavuudesta. Kivivilla puhallusvilla on pääasiassa levyvillan leikkuussa syntyvää ylijäämää, tästä syystä kivivilla puhallusvillan valmistusmäärät ovat vähentyneet vuodesta toiseen, levyvillojen hukkamäärien pienentyessä. Me Ekoeristeellä olemme luopuneet kivivilla puhallusvillan urakoinnista, tuotteen vähäisen saatavuuden takia ja korvanneet kivivilla tarpeet kustannustehokkaammalla ja palamattomalla lasivilla puhallusvillalla.

Ota yhteyttä
Image

USEIN KYSYTTYÄ PUHALLUSVILLASTA


Puhallusvilla ja hiiret

Puhallusvilla ja hiiret

Usein kuulee puhuttavan, että selluvilla puhallusvillan palonsuoja-aineena käytetty boorihappo pitäisi hiiret ja muut haittaeläimet poissa talon yläpohjista, mutta tämä tarina ei valitettavasti pidä paikkaansa. Eristemateriaalivalinnoilla ei ole vaikutusta hiirien määrään, vaan näitä pikku tuholaisia vastaan tulee taistella sekä pyydyksillä että hiiriverkoilla. Merkittäviä eroja haittaeläimien määrään pihapiirissä voi myös saavuttaa lopettamalla lintujen ruokinnan. Olemme vuosikymmenien saatossa eristänyt puhallusvillalla kaikenlaisia kohteita ja useilla eri puhallusvillalaaduilla, joten tiedämme mistä puhumme. Olemme myös monesti korjanneet hiirien, oravien, näätien, lintujen ja muiden haittaeläimien aiheuttamia vaurioita eristeiden vaihtojen yhteydessä. Suosittelemme olemaan yhteydessä tuholaistorjunnan ammattilaisiin jos epäilet tuholaisten aiheuttaneen ongelmia kotisi rakenteissa.

Ota yhteyttä
Puhallusvilla ja hiiret
Image

Tuoksuuko puhallusvilla?

Kaikilla puhallusvillatuotteilla on omanlaisensa tuoksu. Selluvillat tuoksuvat sanomalehtipaperille, puukuitueriste tuoksuu puulta ja lasivillan tuoksu on hyvin mieto, lähes olematon. Puhallusvillan ominaistuoksusta huolimatta kotisi sisätiloissa ei eristemateriaalien kuulu tuoksua. Kun rakenteen ilmansulkukerros on ehjä ja ilmatiivis ei rakenteiden sisällä olevat tuoksut pääse tunkeutumaan sisäilmaa. Hajuhaitat rakenteiden sisältä kertovat usein rakenteellisista virheistä tai kosteusvaurioista, joten jos kotisi sisätiloissa ilmenee hajuhaittoja, on syytä tutkia pintaa syvemmältä mistä tuoksut tulevat.

Ota yhteyttä

PUHALLUSVILLAN ASENNUSTEKNIIKAT


Eristystyö referenssejä Ekoeristeeltä.

Puhallusvillojen asennus vaati ammattitaitoa

Puhallusvillojen asennus vaatii ammattitaitoa ja ammattimaiseen urakointiin rakennustyömailla edellytetäänkin usein puhallusvilla-asentajan koulutusta. Koulutuksella varmistetaan puhallusvilla asennuksien korkea laatu ja Eurofins:in myöntämä sertifikaatti onkin osoitus puhallusvilla-asentajan ammattitaidosta. Ekoeriste Oy:n eristeasentajat ovat koulutettuja asentamaan kaikkia valikoimissamme olevia puhallusvillatuotteita. Referenssikuvia Ekoeristäjien toteuttamista puhallusvilla asennuksista löydät referenssit sivuiltamme, uskallamme jopa väittää, että referenssi kohteidemme lukumäärä on eristealan laajin. Me Ekoeristeellä hoidamme myös vanhojen eristeiden poistot, esimerkiksi vesivanhingon sattuessa on kastuneiden eristeiden poistot kätevä toteuttaa Ekoeristeen imuautoilla. Ekoeristäjät toimivatkin usein yhteistyökumppanina lämmöneristeiden käsittelyssä koko rakennusprojektin ajan, aina purkutöistä uusien eristeiden asennukseen.

Ota yhteyttä
Eristystyö referenssejä Ekoeristeeltä.
Ekoeristeen lämpimät eristepalvelut.

Ontelorakenteiden eristys onnistuu puhallusvillalla

Uudisrakentamisessa usein käytetyt ontelorakenteet eristetään yleensä puhallusvillalla rakenteiden sisäpuolelta höyrynsulkumuovin tai ilmansulkukankaan läpi reijistä. Ontelorakenteiden eristys puhallusvillalla onnistuu myös yläpohjan ryömintätilan kautta, mikäli ontelorakenne ei jatku katon harjalle asti. Ekoeristeen eristeasentajilla on käytössä uusimmat ja tarkkaan mietityt asennusmenetelmät, yleensä vain mielikuvitus on rajana puhallusvillan asennukselle. Vinokattojen eristämisessä käytetty ontelopuhallusmenetelmä takaa, että eristekerros on saumaton ja painumaton. puhallusvillojen lämmönjohtavuus ontelorakenteissa on eristetuotteiden parhaimmistoa, lambda arvon vaihdellessa välillä 0,033-0,042W/mk käytetystä eristetuotteesta riippuen.

PUUKUITUERISTE ASENNUKSEEN
SELLUVILLA ASENNUKSEEN
LASIVILLA ASENNUKSEEN
Lisäeristeen asennus ulkoseinään

Puhallusvilla on erinomainen valinta seinäeristeeksi

Puhallusvilla on erinomainen valinta seinäeristeeksi. Ekoeristäjien asentamana puhallusvilla pysyy painumattomana koko rakennuksen eliniän ajan. Puhallusvillat asennetaan seinärungon koolausväleihin käyttämällä ontelopuhallusmenetelmää tai ruiskuasennusta. Ontelopuhalluksena asennettu puhallusvilla täyttää kaikki kolot ja raot, muodostaen saumattoman, painumattoman ja lämpimän eristekerroksen. Puhallusvillalla operoidessa ulkoseinien eristyksiä suosittelemme käytettäväksi erillistä asennusverkkoa tai ilmansulkukangasta. Ilmaa läpäisevän asennusverkon avulla asennusaikainen ilmapaine vähenee ontelovälissä ja puhallusvilla pääsee juoksemaan mahdollisimman tehokkaasti eristettävään koteloväliin. Kyseisestä asennusmenetelmästä käytetään Blow-in-Blanket (BIB) nimitystä. Menetelmä on kehitetty Yhdysvalloissa, missä sitä on käytetty jo yli 35 vuotta. Blow-in-Blanket menetelmä soveltuu käytettäväksi sekä rakenteiden sisä- että ulkopuolella. Seinärungon ulkopuolinen tuulensuojaus suositellaan toteutettavaksi 25mm paksulla tuulensuojalevyllä, jotta rakenne kestää ontelopuhalluksen aiheuttaman rasituksen. Puhallusvillan asennus ruiskuasennuksena on vaihtoehtoinen eristystapa ontelopuhallukselle. Seinien ruiskuasennuksia on toistaiseksi mahdollista toteuttaa vain sanomalehtipaperista valmistetulla selluvillalla. Puhallusvillan joukkoon sumutetaan vesiohenteista liimaseosta, jolloin massa ikään kuin rapataan eristettävään koolausväliin. Koska puhallusvillan seassa on kosteutta, on eristeen annettava kuivua, ennen ilmasulkukerroksen asentamista. Seinäruiskuasennus on vaativa työsuorite ja edellyttää suurta ammattitaitoa. Me Ekoeristeellä olemme eristäneet jo tuhansien kotien seinät puhallusvillalla käyttäen ruiskuasennusta, myös omat kotimme. Selluvillan ruiskuasennus on ollut käytössämme jo 90-luvun alusta alkaen, joten asennusmenetelmä on meille tuttu. Ekoeristäjien ammattitaitoon voit luottaa, kun etsit ammattilaista seinien eristämiseen.

SELLUVILLA RUISKUASENNUKSEEN
PUUKUITUERISTE ONTELOASENNUKSEEN
Lisäeristeen asennus ulkoseinään
Ekoeristeen työntekijä asentamassa eristettä suurtehopuhaltimella

Yläpohjien eristyksessä puhallusvilla on kustannustehokas

Vaakasuorien yläpohjien eristyksessä puhallusvilla on huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin levyeriste. Puhallusvilla juoksee nopeasti puhallusletkua pitkin eristettävälle alueelle ja puhallusvillaa onkin mahdollista asentaa useita satoja kuutioita päivässä. Vaakasuoriin yläpohjiin suositellaan asennettavaksi noin 50cm eristekerros puhallusvillaa. Vapaastipuhallettuna yläpohjaan puhallusvillojen painumat vaihtelevat noin 5-20% välillä, eristetuotteesta, kerrospaksuudesta ja asennustekniikasta riippuen. Yläpohjia eristettäessä puhallusvillalla suosittelemme asentamaan tuulenohjainpahvit räystäiden reuna-alueille, aina kun käytettävissä oleva työskentelytila sen sallii. Puhallusvillaa asennettaessa on hyvä huomioida tyyppihyväksynnän mukaisen painumavaran asennuksesta suunnitelmien mukaisen eristepaksuuden päälle. Puhallusvillan painumavara on myös hyvä huomioida tuulenohjaimia asennettaessa, jotta tuulenohjain tulee riittävän korkealle. Ekoeristäjien urakoidessa puhallusvilloja on ammattilaiset vastuussa, että eristepaksuus on tilatun paksuuden mukainen vielä tuotteen luontaisen painuman jälkeenkin. Huomioithan siis painumavarat ja niiden asennuskäytännöt, kun vertailet eristetuotteita, puhallusvillaurakoitsijoita ja eristystarjouksia. Myös käyttöullakkojen lattioiden alle voidaan asentaa puhallusvillaa, silloin puhallusvilla voidaan asentaa suurempaan tiheyteen ontelopuhallusmenetelmällä painumisen välttämiseksi. Puhallusvillaa voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin, kuten kirkkoholveihin tai kaarihalleihin. Puhallusvillalla voidaan lisäeristää myös vaakatasossa kulkevia ilmastointiputkia tai muuta talotekniikkaa, jotka kulkevat eristekerroksen seassa.

Ota yhteyttä

PUHALLUSVILLAN HINTA


Puhallusvillan hinta asennettuna

Puhallusvillan hinta asennettuna määräytyy useimmiten asennettavan kuutiomäärän (m3) mukaan. Puhallusvillan kuutiohintaan vaikuttaa pääasiassa käytettävä asennustekniikka, eristemateriaali sekä asennusmäärä. Myös kiinteää kokonaishintaa on mahdollista käyttää, kun Ekoeristäjät on tutustuneet kohteeseen paikan päällä, jo ennen tarjouksen tekoa. Puhallusvillan hinta omakotitalon yläpohjaan asennettuna kustantaa tyypillisesti noin 1500-3000€. Mikäli puhallusvillan asennuksen yhteydessä on tarvetta toteuttaa myös muita työsuoritteita, kuten hormien palosuojaus tai ilmanvaihtoputkien eristyksiä, voi kokonaishinta olla silloin hieman suurempi. Vanhojen omakotitalojen yläpohja saneeraukset, joissa vanha eriste poistetaan, ilmavuodot tiivistetään ja uudet puhallusvillat asennetaan paikoilleen, kustantavat keskimäärin 4000-10000€, riippuen kohteessa vaaditusta työmäärästä, materiaalikustannuksista sekä vanhan poistettavan eristeen jätemaksuista. Asiakas voi aina valita tarjouksestamme haluamansa työsuoritteet, jolloin urakan kokonaishinta määräytyy kohteessa toteutettavan työmäärän mukaan. Usein esimerkiksi yläpohja eristeiden vaihdoissa me Ekoeristäjät vastaamme eristeiden poistoista sekä uuden eristeen asennuksesta ja talon asukkaat toteuttavat eristämiseen liittyvät esivalmistelutyöt eristystöiden välissä. Uudisrakennuskohteiden eristäminen lattiasta kattoon kustantaa vain noin 2-3% talon rakennuskustannuksista, joten eristämisessä ei kannata säästää, vaan anna laadukkaan eristyksen säätää talosi lämmityskuluja.

Selluvilla säkkihinnat
Lasivilla säkkihinnat
Puukuitueriste säkkihinnat
Image
Puhalluskoneet vuokralle Ekoeristeeltä.

Puhallusvillaa voit halutessasi asentaa itse

Puhallusvillaa voit halutessasi asentaa myös itse vuokraamalla puhalluskoneen tai tilata puhallusvillat Ekoeristäjiltä asennettuna. Puhallusvillan optimaalisen lämmöneristävyyden varmistamiseksi lämmöneristeen tulee täyttää koko sille varattu tila. Eristepaksuutta määritettäessä tulee huomioida asennettavan eristetuotteen tyyppihyväksynnän mukainen painumavara. Puhallusvillojen painumavarat vaihtelevat eristetuotteen, sekä käytetyn asennustekniikan mukaisesti vaihdelleen 0% ja 20% välillä puhallusvillan suunnitellusta nimellispaksuudesta. Ekoeristäjät opastavat sinua aina valitsemasi eristetuotteen asennuksessa, joten sinun ei tarvitse yksin miettiä miten eristystyö tulisi toteuttaa. Puhallusvillan asentamisen jälkeen eristeen päällä ei voi liikkua, jottei se painu. Puhallusvillan itse asennukseen kannattaa ryhtyä vain pienissä eristystarpeissa noin alle 20m3 eristemäärissä, suuremmat eristemäärät on kustannustehokkaampaa tilata asennettuna. Vuokratavat puhalluskoneet saat käyttöösi ostaessasi puhallusvillat Ekoeristeen noutomyymälästä Kuusankoskelta.

Ota yhteyttä

Miksi tilata puhallusvillan asennukset Ekoeristeeltä?

Miksi tilata puhallusvillan asennukset Ekoeristeeltä? Kokeneina ammattilaisina olemme nähneet ja työskennelleet monenlaisissa kohteissa. Usein toteutamme samassa kohteessa useita eri työvaiheita, joten kanssamme urakoiden aikataulutus on joustavaa. Teemme yhteistyötä useiden materiaalitoimittajien kanssa ja valitsemme kustannustehokkaimman ratkaisun asennusmenetelmät sekä materiaalikustannukset huomioiden. Meiltä saat puhallusvilla asennuksien lisäksi eristämiseen liittyvät rakennustyöt, suurtehoimuroinnit imuautolla sekä murskeiden suurtehopuhallukset kokonaisvaltaisena pakettina. Kun Ekoeristäjät ovat tutustuneet kohteeseen paikan päällä on urakka myös mahdollista hinnoitella kiinteällä kokonaishinnalla. Laskun voit halutessasi maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Kun kyseessä on peruskorjaus, Ekoeristeen suorittamista palveluista on mahdollista hyödyntää työnosuus kotitalousvähennyksenä.

Ota yhteyttä
Image
Image

Puhallusvillan asennukset voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa

Puhallusvillan asennukset voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Yläpohjien lisäeristykset, välipohjien täytöt tai alapohjien eristykset voit maksaa joustavalla rahoituksella. Maksuja on helppo ennakoida, sillä luottoa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Halutessasi voit myös maksaa kuukausierää suuremman summan tai luoton kerralla pois. Kun Ekoeristeen ammattilaiset hoitavat Puhallusvillan asennukset puolestasi, olet oikeutettu myös kotitalousvähennykseen. Puhallusvillan asennuksissa työnosuus on noin 50-70% urakan kokonaishinnasta. Rahoituspäätöksen voit hakea, vaikka heti jo ennen tarjouspyyntöä. Saat itse valita kuukausittaisen lyhennysmäärän sekä laina-ajan, joten puhallusvilla asennukset on mahdollista maksaa kuten itse haluat. Useat asiakkaamme saavuttavat lisäeristämällä enemmän säästöä lämmityskuluissa kuin mitä kuukausittainen lyhennysmäärä keventää lompakkoa. Hyväksytyn rahoituspäätöksen saatuasi, suoritamme asennustyön ja OP-Rahoitus laskuttaa Sinua ennalta sovitun maksutaulukon mukaisesti. Puhallusvillan asennuksissa ei siis tarvitse itse hikoilla vintissä, vaan voit antaa ammattilaisten toteuttaa eristystyöt kustannustehokkaasti ja nauttia laadukkaasti eristetyn kodin lämmöstä!

Ota yhteyttä

Selaa swaippaamalla
Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

TONI SALSTOLA

0400 703 966

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden suurtehopuhallukset

Selaa swaippaamalla
Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

AKI VÄKEVÄ

044 247 6609

Lisäeristykset, suurtehoimuroinnit, eristeiden vaihdot, taloyhtiöt

Selaa swaippaamalla
Kysy tarjous puhallusvillasta

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

ELMO METIÄINEN

044 974 0857

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden puhallukset

PYYDÄ TARJOUS!

Kerro meille asiastasi mahdollisimman kattavin tiedoin. Olemme yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.