Isocell puhallusvilla

INTELLO XN Ilmansulkukangas

INTELLO XN ilmansulkukangas on lämmöneristeen sisäpuolelle asennettava, kosteutta ohjaava ilmantiiveystuote. Tuote toimii tiiviinä höyrynsulkuna talvella, mutta päästää kesällä vesihöyryn lävitseen rakennuksen sisätiloihin.

INTELLO XN Ilmansulkukangas soveltuu ilmantiiveystuotteeksi lähes kaikkien levyvillojen sekä puhallusvillojen kanssa.

Maahantuojan sivut

Esite

Tuotteen hinta

Rullahinta = 348,60€ Neliöhinta = 4,64€/m2


Pyydä tarjous

Höyrynsulkukalvo:

Polyetyleeni kopolymeeri (PEC)

Pohjamateriaali:

Polypropyleeni (PP)

Väri:

Valkoinen

Diffuusiovastusluku μ (H2O):

45.450 (DIN EN 1931)

Diffuusiovastus (sd H2O):

15,0 ± 5 m (DIN EN 1931)

Muuttuva diffuusiovastus (sd H2O):

0,25 m - yli 25 m (DIN EN ISO 12572)

Lämmönjohtavuus:

2.3 W/(m·K)

Vetolujuus (pit. - lev.):

190 N / 5 cm - 125 N / 5 cm (DIN EN 12311-2)

Repäisylujuus (pit. - lev.):

65 N - 70 N (DIN EN 12310-1)

Venyvyys (pit. - lev.):

70 % - 70 % (DIN EN 12311-2)

Paloluokka: E

(DIN EN 13501-1)

Lämmönkesto:

Pitkäaikaisesti -40 °C - +80 °C

Lämmönkesto:

Pitkäaikaisesti -40 °C - +80 °C

Paksuus:

0,33 ±0,05 mm (DIN EN 1849-2)

Paino:

100 ±10 g/m2 (DIN EN 1849-2)

Rullan pituus:

50 m

Rullan leveys:

1,5m

Rullan neliömäärä:

75m2

Rullia lavassa:

20rll

INTELLO XN Ilmansulkukangas

INTELLO XN on lämmöneristeen sisäpuolelle asennettava, kosteutta ohjaava ilmantiiveystuote. INTELLO XN ilmansulkukangas soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien levyvillojen sekä puhallusvillojen kanssa. Ilmansulkukangas toimii tiiviinä kosteussulkuna talvella, mutta päästää kesällä vesihöyryn lävitseen. Tuotteella on erittäin hyvä repeämisen kesto, joten tuote soveltuu hyvin ilmansuluksi kohteisiin, joissa seinäkotelot eristetään puhallusvillalla.

INTELLO XN ilmansulkukangasta voidaan käyttää selluvillan, puukuitueristeen sekä mineraalivillojen kuten kivi- tai lasivilla tuotteiden ilmantiiveyskerroksena. INTELLO XN antaa korkean diffuusiovastuksen talvella ja hyvin alhaisen kesällä. Tätä ominaisuutta tarvitaan nykyaikaisessa rakennuksessa, nykyaikaisilla asumisen ja mukavuuden vaatimuksilla. Ilmansulkukankaan kosteutta tasaava ominaisuus on ainutlaatuinen. Talvella se toimii kuin höyrynsulkumuovi, eikä päästä kosteutta läpi.

Kesällä INTELLO XN ilmansulkukankaan kuivumispotentiaali on kymmenkertainen jolloin se toimii hengittävänä ilmansulkuna, kuten ilmansulkupaperi. Tämä kosteutta ohjaava ominaisuus moninkertaistaa rakenteen kuivumisvaran, koska kosteuden kulkeutumista rakenteisiin ei koskaan voida täysin estää. Kun halutaan rakentaa ilman kosteusvaurioita, on kuivumisvaran hyödyntäminen olennaisesti tehokkaampi ja varmempi ratkaisu kuin keskittyminen kosteuden torjumiseen. Kosteusvaurioiden perimmäinen syy on se, että rakenteet kastuvat enemmän kuin kuivuvat.

INTELLO XN kosteutta ohjaava ilmantiiveystuote

INTELLO XN ilmansulkukankaalla on ilman suhteellisen kosteuden mukaan muuttuva diffuusiovastus. Se on kuivassa ympäristössä diffuusiotiivis ja kosteassa diffuusioavoin. Tämä tarkoittaa sitä, että se toimii tiiviinä höyrynsulkuna talvella, mutta päästää kesällä vesihöyryn lävitseen sisätiloihin. Rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden kannalta ilmatiiveys on ehdoton vaatimus myös kosteutta ohjaavaa INTELLO XN ilmansulkukangasta käytettäessä.

Ilmavuoto rakenteissa on aina rakennusvirhe. Rakenteiden läpi kulkeva ilman kuljettaa mukanaan kosteutta rakenteisiin sekä epäpuhtauksia sisätiloihin. Ilmatiivisrakenne, diffuusioavoimet tuulensuojalevyt ja kosteutta ohjaava ilmantiiveystuote tarjoavat parhaan mahdollisen kuivumisvaran myös vesivahingon sattuessa ja rakentamisen aikana kohoavien kosteuskuormitusten aikana.

Näin INTELLO toimii kesällä

INTELLO XN ilmansulkukangas voi poistaa vesihöyryä eristeestä sisätiloihin jopa 80 g / m2 vuorokaudessa. Kesällä eristekerros lämpenee ja sen sisällä oleva ilma on lämpimämpää kuin sisätiloissa. Kun lämmin ilma kohtaa sisäpuolen viileän rakenteen, se alkaa jäähtyä. Jos kastepistelämpötila saavutetaan seinän sisällä, ylimääräinen kosteus tiivistyy rakenteisiin.

Varsinkin, jos sisätiloja viilennetään esimerkiksi lämpöpumpun avulla, vesihöyryä voi tiivistyä huomattavia määriä rakenteiden sisälle. INTELLO XN ilmantiiveystuotteen diffuusiovastus voi olla kesän paluudiffuusiossa niinkin pieni, kuin 0,25 m. Tämä tarkoittaa sitä, että se pidättää vesihöyryn osapaineen tasaantumista ainoastaan saman verran, kuin 25 cm paksu ilmakerros. Kesällä ilmatiivis INTELLO XN siis päästää eristeeseen kertyneen kosteuden sisätiloihin ja toimii hengittävänä ilmansulkuna.

Näin INTELLO toimii talvella

Talvella INTELLO XN estää tehokkaasti vesihöyryn kulkeutumista eristeeseen. Talvella vesihöyryn osapaine on korkeampi sisätiloissa ja se pyrkii tasaantumaan ilmantiiveystuotteen läpi sekä ilmavuotokohtien kautta eristeen suuntaan. Tutkimusten mukaan ilmantiiveystuotteessa olevan vuotokohdan aiheuttama kosteuskuormitus vastaa kastemäärältään n. 250 g/m2.

Yleisemmin vuotokohdat ilmantiiveystuotteissa sijaitsevat ikkunan puitteissa, saumakohdissa, läpivientien ympärillä sekä alueilla, joista ilmatiivistä pintaa on jouduttu rikkomaan. Talvella INTELLO XN ilmansulkukankaan diffuusiovastus on jopa yli 16 m (Rh 30%) Tämä tarkoittaa sitä, että se pidättää erittäin tehokkaasti vesihöyryn kulkeutumista eristeeseen. Talvella ilmatiivis INTELLO XN siis estää vesihöyryn liikkumisen sisätiloista eristeisiin ja toimii samalla tavalla kuin höyrynsulkumuovi.

Image

Pro Clima:n valmistamilla tuotteilla on kattava tuotetakuu

Pro Clima:n valmistamilla tuotteilla, kuten INTELLO XN ilmansulkukangas tai TESCON VANA tiivistysteippi on poikkeuksellisen kattava 10 vuoden tuotetakuu. Juuri tämä tuotetakuu ilmansulkutuotteessa on kokemuksemme mukaan osoitus laadukkaasta tuotteesta.

Mikäli ilmavuoto johtuu tuotteesta johtuvasta virheestä, esimerkiksi jos INTELLO XN ilmansulkukangas rikkoutuu, tai TESCON VANA tiivistysteipin liima pettää, on ilmavuotojen korjaaminen tällöin tuotteen valmistajan vastuulla. Pro Clima:n valtuuttamat ammattilaiset purkavat pinnat, poistava kastuneet eristeet, paikkaavat ilmavuodot, asentavat uudet eristeet sekä rakentavat pinnat uudelleen.

Tuotetakuu on voimassa, kun käytät ilmantiiveyskerroksen asennuksessa pelkästään Pro Clima:n valmistamia tuotteita. Näin kattava tuotetakuu on jo pelkästään hyvä syy sijoittaa laadukkaaseen ilmantiiveystuotteeseen. Laadussa säästäminen ilmantiiveystuotteiden kohdalla voi kostautua ja tulla jälkikäteen huomattavan kalliiksi.

Repeämä ilmansulkutuotteessa tai tiivistysteipin liiman pettäminen aiheuttaa ilmavuodon jolloin ilma pääsee liikkumaan rakenteissa hallitsemattomasti. Rakenteiden läpi kulkeva ilman kuljettaa mukanaan kosteutta rakenteisiin sekä epäpuhtauksia sisätiloihin. Ilmantiiveystuotteissa ei siis kannata säästää, koska tuotteiden uusiminen on kallista ja vaatii lähes poikkeuksetta rakenteiden purkamista.

Haluatko lisätietoja INTELLO XN tuotteesta? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot