Isocell puhallusvilla

TESCON VANA tiivistysteippi

Tescon Vana on lämmöneristeen ulkopuolelle asennettavan tuulensuojan sekä lämmöneristeen sisäpuolelle asennettavan ilmansulun tai höyrynsulun tiivistämiseen tarkoitettu tiivistysteippi. Teipissä on vedenkestävä ja pitkäaikaiseksi todettu liima. Teipin päälle voi tasoittaa sekä maalata. Tescon Vana on venymätön kangaspintainen tiivistysteippi, joka soveltuu hyvin myös hengittävien ilmantiiveystuotteiden tiivistämiseen.

Tescon Vana esite

VTT liiman tartuntakoe

Maahantuojan kotisivut

Tuotteen hinta

Rullahinta = 42,60€/rll (1,42€/m)


Pyydä tarjous

Pintamateriaali:

Polypropyleenikudos (PP)

Liima:

Vedenkestävä Akrylat Solid -liima

Väri:

Sininen

Lämmönkesto:

Pitkäaikaisesti -40 °C – +90 °C

Asennuslämpötila:

Alkaen +10 °C

Lämmönkesto:

Pitkäaikaisesti -40 °C - +80 °C

Säänkesto:

6 kk suojaamattomana

Rullan pituus:

30m

Rullan leveys:

60mm

Säilytys:

Viileässä ja kuivassa

Rullamäärä laatikossa:

20kpl

Tescon Vana

TESCON VANA on venymätön kangaspintainen yleisteippi rakennuksen sisä- ja ulkopuolelle. Tescon Vana teipissä on vedenkestävä ja pitkäikäiseksi todettu liima. Akrylat Solid -liimaa testattiin Kasselin yliopistossa 700 vuorokauden ajan olosuhteissa, jossa ilman lämpötila oli +60 °C ja suhteellinen ilmankosteus 80 %. Testausolosuhteet vastaavat normaalioloissa n. 100 vuoden ajanjaksoa.

Akrylat Solid -liima suoriutui testistä hyväksytysti niin, ettei liiman pitävyyden todettu heikentyneen merkittävästi testijakson aikana. Tescon Vana on lisäksi emissiotestattu ja todettu vähäpäästöiseksi. Suomessa Tescon Vana tiivistysteipille on myönnetty M1- merkki osoituksena vähäpäästöisyydestä.

Tescon Vana tiivistysteipin asentaminen

Tescon Vana tiivistysteipin asentamisessa on otettava huomioon ulkoilman lämpötila ja ilmankosteus. Puun ja betonin lämpötilojen pitää olla vähintään +10 °C, jotta liima tarttuu pysyvästi. Lisäksi betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 95 %. Tiivistysteipin vastepinnat puhdistetaan uretaanipurseista, betoniliimasta ja muista tartuntaa heikentävistä aineista, kuten esimerkiksi öljystä ja rasvasta. Irtonaiset ja huonosti alustassa kiinni olevat kerrokset poistetaan ja lopuksi pinnat imuroidaan puhtaaksi pölystä. Suuremmat kolot tasoitetaan ennen tiivistysteipin asentamista. Huokoiset alustat voidaan tarvittaessa pohjustaa esimerkiksi Tescon Primer rp -pohjustusaineella.

Tiivistysteipin vastepinnan tulee olla vähintään 10 mm leveä, jotta teipille on riittävästi tarttuma pintaa. Testipalan liimaus on suositeltavaa, jos alustan sopivuus aiheuttaa epävarmuutta. Tescon Vana -tiivistysteippi puretaan rullalta suojapaperia purkaen ja asennetaan alustaansa niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskikohdalla. Tiivistysteippi hierretään tiukasti alustaansa kiinni ja katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja.

Tescon Vana soveltuu tuulensuojalevyn tiivistämiseen

Tescon Vana soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tuulensuojalevyjen, -kankaiden ja -villojen tiivistämiseen RIL 107-2012 mukaan. Se soveltuu myös pinnoitettujen uretaanilevyjen tiivistämiseen sisällä ja ulkona. Tescon Vana tiivistysteipin päälle voi myös tasoittaa ja maalata.

Tescon Vana soveltuu ilmantiiveystuotteiden tiivistämiseen

Tecon Vana soveltuu ilmantiiveystuotteiden tiivistämiseen. Esimerkiksi höyrynsulkumuovin, ilmansulkupaperin tai ilmansulkukankaan limityksiä tiivistettäessä liitossauman ilmavuodot estetään teippaamalle saumat tiiviiksi. Ilma- sekä vesihöyrytiiviit liitokset saavutetaan vain, jos tiivistysteippi asennetaan huolellisesti ja rypyttömästi liitossauman päälle. Tescon Vana tiivistysteipin voi peittää tasoittamalla, maalaamalla tai listalla.

Pro Clima:n valmistamilla tuotteilla on kattava tuotetakuu

Pro Clima:n valmistamilla tuotteilla, kuten TESCON VANA tiivistysteippi tai INTELLO XN ilmansulkukangas on poikkeuksellisen kattava 10 vuoden tuotetakuu. Juuri tämä tuotetakuu ilmantiiveystuotteessa on kokemuksemme mukaan osoitus laadukkaasta tuotteesta.

Mikäli ilmavuoto johtuu tuotteesta johtuvasta virheestä, esimerkiksi jos INTELLO XN ilmansulkukangas rikkoutuu, tai TESCON VANA tiivistysteipin liima pettää, on ilmavuotojen korjaaminen tällöin tuotteen valmistajan vastuulla. Pro Clima:n valtuuttamat ammattilaiset purkavat pinnat, poistava kastuneet eristeet, paikkaavat ilmavuodot, asentavat uudet eristeet sekä rakentavat pinnat uudelleen.

Tuotetakuu on voimassa, kun käytät ilmantiiveyskerroksen asennuksessa pelkästään Pro Clima:n valmistamia tuotteita. Näin kattava tuotetakuu on jo pelkästään hyvä syy sijoittaa laadukkaaseen ilmantiiveystuotteeseen. Laadussa säästäminen ilmantiiveystuotteiden kohdalla voi kostautua ja tulla jälkikäteen huomattavan kalliiksi.

Repeämä ilmansulkutuotteessa tai tiivistysteipin liiman pettäminen aiheuttaa ilmavuodon, jolloin ilma pääsee liikkumaan rakenteissa hallitsemattomasti. Rakenteiden läpi kulkeva ilman kuljettaa mukanaan kosteutta rakenteisiin sekä epäpuhtauksia sisätiloihin. Ilmantiiveystuotteissa ei siis kannata säästää, koska tuotteiden uusiminen on kallista ja vaatii lähes poikkeuksetta rakenteiden purkamista.

Haluatko lisätietoja TESCON VANA tuotteesta? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot