Ilmasulkupaperi Ekoeriste

Ilmansulkupaperi (verkkovahvistettu)

Ilmansulkupaperi on lämmöneristeen sisäpuolelle asennettava ilmantiiveystuote. Hengittävän ilmansulkupaperin tarkoitus on varmistaa, että rakenne on ilmatiivis, mutta vesihöyryä läpäisevä. Ilmansulkupaperi soveltuu käytettäväksi hengittävien eristeiden ilmansulkuna. Verkkovahvisteen ansiosta tuotteella on hyvä repeämisen kesto. Tuote on CE-sertifioitu.

Esite

Valmistajan sivut

Tuotteen hinta

Rullahinta = 57€/rll Neliöhinta = 0,95€/m2


Pyydä tarjous

Rullan neliömäärä:

60m2

Rullan leveys:

1,3m

Rullan pituus:

46m

Vesihöyrynläpäisevyys (sd):

0,61m

Ilmansulkupaperi on verkkovahvistettu ilmansulkutuote

Ilmansulkupaperi on vesihöyryä läpäisevä verkkovahvistettu ilmansulkutuote. Ilmansulkupaperia käytetään pääasiassa rakenteissa, joissa eristeenä on hengittävää selluvillaa tai puukuitueristettä. Verkkovahvisteen ansiosta ilmansulkupaperi soveltuu erityisen hyvin alapohjien ja seinien ilmansuluksi sekä yläpohja rakenteisiin, joissa lämmöneriste makaa omalla painollaan ilmansulkutuotteen päällä.

Sitkeää ilmansulkupaperia käytetään myös omakotitalojen sekä
kesämökkien ilmantiiveysmateriaalina, kun yläpohjaan asennetaan puhallusvillaa
ontelopuhalluksena.

Ilmansulkupaperi ei ole höyrynsulku

Ilmansulkupaperin diffuusiovastus (Sd-arvo 0,61m) on huomattavasti pienempi kuin höyrynsulkumuovina yleensä käytetyn PE-kalvon (Sd arvo 49m). Tästä syystä vesihöyry pääsee helposti liikkumaan eristeen ja sisätilojen välillä. Ilmansulkupaperin kanssa käytetään hygroskooppisia eristemateriaaleja, joilla on kyky sitoa ilmansulkupaperin läpi tuleva kosteus itseensä. Ilmansulkupaperin tehtävä on siis estää ilmavuodot ja tehdä rakenteesta ilmatiivis.

Miksi valita hengittävä ilmasulkupaperi?

Ilmansulkupaperin hengittävyys sekä pahvinen rakenne tekevät tuotteesta suositun valinnan perinnerakentamiseen. Kun haluat käyttää perinteisiä rakennusmenetelmiä ja nykyaikaisia tuotteita on ilmansulkupaperi silloin suositeltava välimuoto perinnepahvin sekä ilmansulkukankaan väliltä. Ilmansulkupaperi kestää verkkovahvisteen ansiosta rakenteiden elämisen perinnepahvia paremmin, jolloin ilmavuodot eivät pääse aiheuttamaan vaurioita rakenteisiin. Verkkovahvisteen lisääminen pahvikerrosten väliin vaatii liimakerroksen pitääkseen kerrokset yhdessä ja tämä sideaine hidastaa hieman vesihöyryn liikettä perinnepahviin verrattuna.

Ilmasulkupaperi täyttää tuon liimakerroksen ansiosta ilmansulkutuotteelta vaaditun 5:1 vaatimuksen. Huoneilmasta pääsee siis viisikertaa vähemmän kosteutta eristeisiin, kuin eristeiden ulkopuolella oleva tuulensuojalevy luovuttaa ulkoilmaan. Ilmansulkupaperi sallii kosteuden liikkua ilmansulkukerroksen läpi ympäri vuoden, toisin kuin ilmansulkukangas, joka säätelee vesihöyryn liikkumista vuodenaikojen mukaan. Ilmansulkupaperi on ikään kuin perinnerakentamisen ja modernin rakentamisen välinen perustuote, joka löytyy lähes kaikkien rautakauppojen hyllystä.

Ilmasulkupaperi asennettuna

Ilmansulkupaperin asennus

Ilmansulkupaperi asennetaan eristeiden lämpimälle puolelle eli talon sisäpuolelle. Ilmansulkupaperi kannattaa sijoittaa koolauksen verran seinän sisään lämpimälle puolelle, jotta siihen ei tulisi reikiä joka kerta, kun seinään hakataan nauloja, ruuvataan ruuveja tai kiinnitetään tauluja. Tämä koskee sekä uutta taloa että vanhan talon lisäeristämistä. Mikäli mahdollista, niin saumakohdat tulee sijoittaa koolauksien väliin, jolloin saumakohdan teippi on puristuksissa koolauspuiden välissä. Saumakohtien tiivistysteippaukset suositellaan toteutettavaksi ilmantiiveystuotteen molemmilta puolilta, mikäli mahdollista.

Yläpohjan tiivistäminen

Uudisrakennuskohteissa yläpohjan tiivistäminen aloitetaan läpivientikaulusten asentamisella. Talotekniikan ja LVI-putkien ympärille tulevat läpivientikaulukset nostetaan ilmansulkupaperin korkeuden yläpuolelle niin, että saat myöhemmin asennettua tiivistyskauluksen ilmansulkupaperin yläpuolelta. Kun ilmansulkupaperi on asennettu paikalleen, voit viimeistellä läpivientien tiivistykset vielä rakennuksen sisäpuolelta teippaamalla läpiviennin ympärykset tiivystysteipillä. Tässä kohtaa ei liika huolellisuus ole pahaksi.

Yläpohjan osalta ilmansulkupaperi asennetaan rypyttömästi ja mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Ilmansulkupaperi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään yläpohjassa noin 30cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että yläpohjan ja seinien saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi. Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla. Me Ekoeristeellä käytämme saumojen tiivistyksiin esimerkiksi Tescon Vana teippiä, se on laadukas ja tutkitusti pitävä tuote. Tiivistysteippi asennetaan ilmansulkupaperin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja.

Ulkoseinien tiivistäminen

Ulkoseinien osalta ilmansulkupaperi asennetaan kuten yläpohjissa, rypyttömästi ja mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Ilmansulkupaperi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään noin 15 cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että seinien, yläpohjan sekä alapohjan saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi. Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla. Tiivistysteippi asennetaan ilmansulkupaperin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja. Kiinnitä erityistä huomiota rakennuksen nurkkien ja alapohjan sekä yläpohjan liitoskohtien tiivistämisessä.

Alapohjan tiivistäminen.

Alapohjan osalta ilmansulkupaperi asennetaan kuten yläpohjaan ja seinille, rypyttömästi sekä mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Ilmansulkupaperi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään noin 30 cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että alapohjan ja seinien saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi. Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla. Tiivistysteippi asennetaan ilmansulkupaperin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja. Kiinnitä erityistä huomiota alapohjan ja seinien liitoskohtien tiivistämisessä.

Haluatko lisätietoja ilmansulkupaperista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot