Isocell puhallusvilla

Perinneilmansulkupahvi

Perinneilmansulkupahvi on lämmöneristeen sisäpuolelle asennettava täysin muoviton
ilmantiiveystuote. Perinneilmansulkupahvi soveltuu käytettäväksi erityisesti hengittävien eristeiden ilmansulkuna perinnerakentamisessa sekä remontoinnissa.

Muovittomalle perinneilmansulkupahville ei ole standardoitua testimenetelmää, joten sille ei vaadita CE-sertifikaattia. Perinneilmansulkupahvissa ei ole myöskään verkkovahviketta, joten yläpohja-asennuksissa suositellaan tiheämpää laudoitusta.

Suoritustasoilmoitus

Valmistajan kotisivut

Hinta:

Rullahinta = 53€/rll Neliöhinta = 0,88€/m2


Pyydä tarjous

Rullan neliömäärä:

60m2

Rullan leveys:

1,15m

Rullan pituus:

52m

Vesihöyrynläpäisevyys (sd):

0,05m

Perinneilmansulkupahvi on tehokkaasti vesihöyryä läpäisevä

Perinneilmansulkupahvi on tehokkaasti vesihöyryä läpäisevä ilmantiiveystuote. Perinneilmansulkupahvia käytetään pääasiassa vanhojen talojen remontoinnissa sekä
uudisrakennuskohteissa, joissa halutaan käyttää mahdollisimman perinteisiä materiaalikerroksia.

Perinneilmansulkupahvi soveltuu ilmantiiveystuotteeksi, kun eristeenä on esimerkiksi selluvillaa tai puukuitueristettä. Perinneilmansulkupahvi soveltuu hyvin yläpohjien, seinien ja alapohjien ilmansuluksi. Yläpohja rakenteissa suositellaan tiheämpää laudoitusta, mikäli lämmöneriste makaa omalla painollaan perinneilmansulkupahvin päällä.

Perinneilmansulkupahvi repeää helposti, joten tuotetta ei voida käyttää, kun puhallusvilla asennetaan ontelopuhalluksena.

Miksi valita hengittävä perinneilmansulkupahvi?

Perinneilmansulkupahvin erittäin pieni vesihöyrynvastus sekä täysin pahvinen rakenne tekevät tuotteesta suositun valinnan perinnerakentamiseen.

Perinnerakentaminen tarkoittaa sitä, että vanha kiinteistö korjataan tarkasti historiaa kunnioittaen. Perinteisien materiaalien käyttö on erityisen tärkeää esimerkiksi museokohteissa, joissa korjaustyö tulee tehdä kohdetta ja sen alkuperäistä rakentamistyyliä kunnioittaen.

Perinneilmansulkupahvi on siis oikea tuote silloin, kun korjataan vanhaa tai rakennetaan uutta mahdollisimman perinteisillä menetelmillä.

Perinneilmansulkupahvi ei täytä ilmantiiveystuotteilta vaadittua 5:1 vaatimusta

Perinneilmansulkupahvi ei täyttää ilmantiiveystuotteilta vaadittua 5:1 vaatimusta, joten rakennekerrosten yhteistoiminta on suunniteltava huolella. Ilmantiiveystuotteiden 5:1 vaatimus tarkoittaa sitä, että huoneilmasta pääsee viisikertaa vähemmän kosteutta eristeisiin, kuin eristeiden ulkopuolella oleva tuulensuojalevy luovuttaa ulkoilmaan.

Perinneilmansulkupahvi läpäisee siis vesihöyryä niin tehokkaasti, että eristeen ulkopuolella oleva tuulensuoja ei välttämättä kykene siirtämään rakenteisiin kertyvää kosteutta riittävän tehokkaasti ulkoilmaan.

Perinneilmansulkupahvi sallii kosteuden liikkua vapaasti ilmansulkukerroksen läpi ympäri vuoden, toisin kuin esimerkiksi ilmansulkukangas, joka säätelee vesihöyryn liikkumista vuodenaikojen mukaan.

Perinneilmansulkupahvin modernimpi vaihtoehto on verkkovahvistettu ilmansulkupaperi, joka täyttää ilmantiiveystuotteilta vaaditun 5:1 vaatimuksen. Perinneilmansulkupahvi on valikoimissamme olevista ilmantiiveystuotteista erityisesti perinnerakentamisen suunnattu ilmantiiveystuote.

Perinneilmansulkupahvi ei toimi höyrynsulkuna

Perinneilmansulkupahvin diffuusiovastus (Sd-arvo 0,05m) on huomattavasti pienempi kuin höyrynsulkumuovina yleensä käytetyn PE-kalvon (Sd arvo 49m). Tästä syystä vesihöyry pääsee helposti liikkumaan eristeen ja sisätilojen välillä.

Perinneilmansulkupahvin kanssa käytetään hygroskooppisia eristemateriaaleja, joilla on kyky sitoa perinneilmansulkupahvin läpi tuleva kosteus itseensä. Perinneilmansulkupahvin tehtävä on siis estää ilmavuodot ja tehdä rakenteesta ilmatiivis.

Perinneilmansulkupahvin asennus

Perinneilmansulkupahvi asennetaan eristeiden lämpimälle puolelle eli talon sisäpuolelle. Perinneilmansulkupahvi kannattaa sijoittaa koolauksen verran seinän sisään lämpimälle puolelle, jotta siihen ei tulisi reikiä joka kerta, kun seinään hakataan nauloja, ruuvataan ruuveja tai kiinnitetään tauluja. Tämä koskee sekä uutta taloa että vanhan peruskorjaamista.

Mikäli mahdollista, niin saumakohdat tulee sijoittaa koolauksien väliin, jolloin saumakohdan teippi on puristuksissa koolauspuiden välissä. Saumakohtien tiivistysteippaukset suositellaan toteutettavaksi ilmantiiveystuotteen molemmilta puolilta, mikäli mahdollista.

Yläpohjan tiivistäminen

Uudisrakennuskohteissa yläpohjan tiivistäminen aloitetaan läpivientikaulusten asentamisella. Talotekniikan ja LVI-putkien ympärille tulevat läpivientikaulukset nostetaan perinneilmansulkupahvin korkeuden yläpuolelle niin, että saat myöhemmin asennettua tiivistyskauluksen ilmansulkupahvin yläpuolelta. Kun perinneilmansulkupahvi on asennettu paikalleen, voit viimeistellä läpivientien tiivistykset vielä rakennuksen sisäpuolelta teippaamalla läpiviennin ympärykset tiivystysteipillä. Tässä kohtaa ei liika huolellisuus ole pahaksi.

Yläpohjan osalta perinneilmansulkupahvi asennetaan rypyttömästi ja mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Perinneilmansulkupahvi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään yläpohjassa noin 30cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että yläpohjan ja seinien saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi. Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla.

Me Ekoeristeellä käytämme saumojen tiivistyksiin esimerkiksi Tescon Vana teippiä, se on laadukas ja tutkitusti pitävä tuote. Tiivistysteippi asennetaan ilmansulkupahvin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja. Yläpohja rakenteissa suositellaan tiheämpää laudoitusta, mikäli lämmöneriste makaa omalla painollaan perinneilmansulkupahvin päällä. Perinneilmansulkupahvi repeää helposti, joten sitä ei suositella rakenteisiin, joissa puhallusvilla asennetaan ontelopuhalluksena.

Ulkoseinien tiivistäminen

Ulkoseinien osalta perinneilmansulkupahvi asennetaan kuten yläpohjissa, rypyttömästi ja mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Ilmansulkupahvi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään noin 15 cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että seinien, yläpohjan sekä alapohjan saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi.

Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla. Tiivistysteippi asennetaan perinneilmansulkupahvin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja. Kiinnitä erityistä huomiota rakennuksen nurkkien ja alapohjan sekä yläpohjan liitoskohtien tiivistämisessä.

Alapohjan tiivistäminen

Alapohjan osalta perinneilmansulkupahvi asennetaan kuten yläpohjaan ja seinille, rypyttömästi sekä mahdollisimman leveinä kaistaleina, jotta tiivistettävien saumojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Ilmansulkupahvi kiinnitetään nitomalla ja hakaset asennetaan noin 15 cm:n välein. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään noin 30 cm edellisen päälle. Vuodat tiivistetään toisiinsa teippaamalla saumakohdat molemmin puolin, mikäli mahdollista. Huomioithan myös, että alapohjan ja seinien saumakohdat tulevat ilmatiiviiksi.

Ennen tiivistystä pinnat puhdistetaan huolella pölystä kuivalla liinalla tai harjalla. Tiivistysteippi asennetaan perinneilmansulkupahvin liitoskohtaan niin, että tiivistettävä sauma kulkee teipin keskellä. Teippi katkaistaan saksilla tai mattoveitsellä leikkaamalla ja painellaan tiiviisti alustaansa. Teipin alle ei saa jäädä ilmataskuja. Kiinnitä erityistä huomiota alapohjan ja seinien liitoskohtien tiivistämisessä.

Haluatko lisätietoja perinneilmansulkupahvista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot