Isocell puhallusvilla

Isocell selluvilla puhallusvilla

Isocellin puhallettava selluvilla valmistetaan kierrätys sanomalehtipaperista. Hengittävänä eristeenä Isocell selluvilla puhallusvilla soveltuu sekä uudisrakentamiseen että lisäeristämiseen. Selluvillalla voidaan toteuttaa yläpohjan, välipohjan, alapohjan sekä seinän lämpöeristykset. Ilmansulkuna suositellaan käytettäväksi hengittävää ilmansulkukangasta tai ilmansulkupaperia. Tuote on CE-sertifioitu rakennuksen lämpöeristeeksi.

CE-hyväksyntä

Isocell esite

Puhallusvillan hinta itse asennukseen: 17,60€ /säkkiMenekki vapaasti puhallettuna:

n.2,5 säkkiä / m3

Menekki koteloon puhallettuna:

n.4 säkkiä / m3

Lämmönjohtavuus (λ):

0,037 W/mK

Paloluokka:

B-s2,d0

Säkkipaino:

12,5kg

Myyntipakkauksen koko(mm):

400 x 600 x 300

Tuotesisältö sanomalehtipaperi, palonestoaineet (boorihappo, magnesiumsulfaatti).

Valmistajan sivut


Isocell selluvilla puhallusvillaSelluvilla puhallusvilla

Selluloosa on luonnontuote. Kasvien ja puiden pääasiallisena rakennusaineena se vahvistaa solujen seinämiä. Selluloosa on yleisin orgaaninen yhdiste. Ilman selluloosaa ei ole puita. Ilman puita ei ole paperia. Ilman paperia ei ole luonnonmukaista Isocell selluvilla puhallusvillaa.

Isocellin luonnonmukainen selluvilla puhallusvilla valmistetaan kierrätetystä sanomalehtipaperista saatavasta selluloosakuidusta. Paperi kuidutetaan ja siihen sekoitetaan mineraalisuoloja (magnesiumsulfaatti, boorihappo), jotka suojaavat eristettä kosteuden vaikutuksilta, kuten laholta ja toimivat myös palonestoaineina. Isocellin tuotanto tapahtuu vaativimpien laatukriteereiden alla tuotantolaitoksissa Ruotsissa, Itävallassa, Belgiassa ja Ranskassa. Isocell on Euroopan suurin selluvilla puhallusvillaa valmistava yhtiö.

Luonnollisesti luonnon parhaaksi

Sanomalehden muuttaminen selluvilla puhallusvillaksi kuluttaa vain vähän energiaa verrattuna kiveen tai lasiin, joita käytetään mineraalivillojen valmistukseen. Toimiessaan eristeenä se säästää lämmitykseen käytettävää energiaa. Isocell selluvilla puhallusvilla voidaan käyttää uudelleen tai palauttaa luonnon kiertokulkuun sen tehtyä tehtävänsä rakennusten eristeenä.

Selluvilla puhallusvillan valmistuksen perusenergiankulutus on merkittävästi pienempi verrattuna muihin eristeisiin. Energiaa kuluu vain 15% polystyreeniin verrattuna ja 30% kivivillaan verrattuna. Selluvilla eriste pienentää vuosikymmenten aikana C02-päästöjä ja säästää lämmityskuluissa. Ja mikä parasta; siinä missä rakennusten purkujäte on yleensä ongelma, Isocell selluvilla puhallusvilla voidaan käyttää uudelleen lannoitteena kasveille! Pyrolyysiä käyttäen saadaan maanparannusaine, jonka Amazonin intiaanit keksivät jo 7000 vuotta sitten. Pyrolyysin avulla saatavaa ainetta käytetään lannan seassa ja viimeisimpien tutkimusten mukaan se vähentää epämiellyttävää hajua jopa 75%! Ja jonkin ajan kuluttua maasta kasvaa jälleen puu ja ympyrä on sulkeutunut.


Selluvilla lämmöneriste

Huippuluokan suorituskykyä luonnosta

Isocell selluvilla puhallusvilla omaa erityisen matalan lämmönjohtavuuden 0,037W/mk. Jokainen lämmöneriste on vain niin hyvä, kuin sen heikoin lenkki. Isocell puhallusvilla täyttää rakenteen 100-prosenttisesti, ilman rakoja ja koloja. Näin aikaansaadaan yhtenäinen eristekerros ilman kylmäsiltoja.

Tiukkaan puhalletun selluvilla eristeen ilmanläpäisy on erittäin pieni ja estää ilmavirtauksien (konvektio) muodostumisen. Kokemus on osoittanut, että Isocell selluvilla puhallusvilla toimii aidoissa olosuhteissa erinomaisesti. Isocell kouluttaa vuosittain n. 600 eristeasentajaa ympäri maailman. Koulutuksella varmistetaan puhallusvilla asennuksien korkea laatu.

Ekoeriste Oy on Isocellin valtuutettu puhallusvillaurakoitsija ja kaikki Ekoeristeen eristeasentajat ovat koulutettu asentamaan Isocellin eristetuotteita. Referenssikuvia Ekoeristeen toteuttamista puhallusvilla asennuksista löydät referenssit sivulta.

Isocell puhallusvilla seinän eristys

Luonnollisesti parasta selluvillaa

Isocell selluvilla puhallusvilla antaa erinomaisen suojan lämpöä vastaan kesäaikana. Suuren tiheyden ansiosta sillä on myös suuri lämmönvarauskapasiteetti, joka auttaa pitämään kuumuuden ulkona.

Isocell eristeen tarkalleen määritelty lämmönvarauskapasiteetti on 2,11kJ/kg*K. Tämä arvo osoittaa kuinka paljon energiaa tarvitaan lämmittämään 1kg materiaalia yhdellä asteella. Itävaltalaisessa ”Energy Efficiency”-projektissa selvitettiin, että korkean tiheyden omaava eriste on toiseksi tärkein tekijä rakennuskomponentin käyttäytymiseen kesäaikana, heti pinnan värin vaikutuksen jälkeen.

Rakennusten jäähdyttämiseen käytetään paljon enemmän energiaa, kuin lämmittämiseen. Mitä hitaammin lämpö johtuu eristemateriaalissa, sitä hitaammin sisätilan lämpö nousee. Selluvilla puhallusvillaa on käytetty jo yli sata vuotta. Isocell selluvilla on ollut markkinoilla yli 25 vuotta. Tähän asti ei ole merkkejä siitä, että Isocell eriste menettäisi ominaisuuksiaan vanhetessaan.

Isocell puhallusvilla lämmöneristys

Luonnollisesti parempi äänieriste

Musiikki voi olla mukava äänen muoto, mutta jotkut äänet, kuten liikenteen melu, voivat olla häiritseviä ja kiusallisia. Isocell selluvilla puhallusvilla parantaa rakenteiden äänieristystä ja epätoivotun melun määrä vähenee. Isocell puhallusvillalla saavutetaan väliseinissä jopa 7dB ja välipohjissa jopa 5dB parempi ääneneristävyys kuin mineraalivillasta valmistetuilla levyeristeillä.

Isocell eriste on asennettuna saumaton, mikä myös vaikuttaa parantavasti ääneneristävyyteen. Tämä on todennettu myös vertailukokeessa, jonka suoritti TGM Wien (VA AB 11961).

Luonnollisesti kosteutta tasaava

Isocell selluvilla puhallusvilla on kosteutta tasaava eli hengittävä tuote. Se ei ole ainoastaan vesihöyryä läpäisevä, vaan voi myös kuljettaa kosteutta kuiduissa. Isocell eriste suoriutuu tästä menettämättä lämpöä eristäviä ominaisuuksiaan.

Kosteuden siirtyminen rakenteessa tapahtuu diffuusiolla, lämpöisestä kylmään. Kun ilmanlämpötila saavuttaa kastepisteen syntyy kondenssia. Selluloosalla on kapillaarinen ominaisuus, toisin sanoen se imee muodostuvaa kosteutta ja ohjaa siten diffuusion suuntaa. Siten selluloosa muodostaa hyödyllisen ”puskurin” kosteudelle.

Isocell selluvilla puhallusvilla ei homehdu ja se suojaa myös ympäröiviä rakenteita. Lähde: DI. (FH) Michael Gomm, ”Mold growth on wood and wood- work materials”, diploma thesis at the University of Applied Sciences of Carinthia 2009

Parempi paloturvallisuus

Sarja polttokokeita vahvistaa Isocell selluvilla puhallusvillan positiiviset vaikutukset tulipalotilanteessa. Isocell selluvilla puhallusvilla on testattu mm. Norjassa (SP Brandlaboratorium). Rakenteiden luokitukset REI30-REI90 antavat varmuutta suunnitteluun. Selluvilla puhallusvilla palaa kuten massiivipuu, kontrolloidusti ja vakaasti. Polttokokeissa selluvilla puhallusvillaa poltetaan tuhannessa asteessa useita minuutteja. Pinta hiiltyy, mutta hidastaa palamista. Syvemmällä eriste on säilynyt koskemattomana.

Isocell selluvilla puhallusvillalla on EN-paloluokitus B-s2, d0. Se on paras mahdollinen orgaanisille eristeille. IBS Linzin tutkimuksessa todistettiin, että 30cm eristekerros vapaasti puhallettua Isocell selluvilla puhallusvillaa antaa vähintään 90:n minuutin suojan läpipalamiselle. Lähde: IBS diaarinumero 11092607a 2012

Tehokkuutta luonnosta

Selluvilla puhallusvilla asennetaan suoraan rakenteeseen puhalluskonetta käyttäen. Asiakkaan ei tarvitse varastoida eristeitä rakennuspaikalla. Asennuksesta ei myöskään synny ”hukkaa”. Ekoeristeen eristeasentaja vie mukanaan myös pakkausjätteet, jotka päätyvät uusiomuovin raaka-aineeksi. Yksi ja sama tuote lattiaan, seiniin ja kattoon, rakenteiden paksuudesta riippumatta! Rahaa ja aikaa säästyy rakentamisessa ja lämmityskulut ovat pienet. Tiheä eristemateriaali, joka täyttää eristetilan täydellisesti, tekee rakenteesta ilmatiiviimmän. Laboratoriotestissä mitattiin lähes 50% pienempi ilmanläpäisy verrattuna mineraalivillasta valmistettuihin levyeristeisiin (FIW München Nr. D3-21/11).

Ekoeristeen eristeasentaja saapuu rakennustyömaalle kuorma-autollaan, mukanaan kaikki tarvittava: Puhalluskone ja säkkeihin pakattu Isocell selluvilla puhallusvilla. Ekoeristeen eristeasentajan saapuessa tulee kaikkien valmistelutöiden olla tehtynä. Esimerkiksi ilmansulku ja tuulenohjaimet ovat asennettuna ohjeistuksen mukaan. Auton lavalla syötetään puhallusvilla säkkejä koneeseen ja asentaja vetää puhallusletkun aloituspaikkaan ja aloittaa asennuksen. Konetta ohjataan langattoman kaukosäätimen avulla. Selluvilla puhallusvilla asennetaan yhtenäiseksi eristekerrokseksi. Tuote on aina sama, eristettiinpä seiniä, kattoa tai lattiaa.


Ratkaisut kaikkiin rakenteisiin

(Melkein) kaikki on mahdollista. Myös lisäeristykset vaativiin kohteisiin. Isocell selluvilla puhallusvillalla on laajat käyttömahdollisuudet. Eristeellä on samat myönteiset vaikutukset, kuin massiivipuurakentamisessa, eli se on valmistettu uusiutuvasta materiaalista ja toimii hiilinieluna koko elinaikansa.

Isocell selluvilla puhallusvilla on erittäin kustannustehokas ja myönteisten ympäristövaikutusten lisäksi sillä on alhainen lambda-arvo, suuri lämmönvarauskapasiteetti, hyvät äänieristysominaisuudet, hyvä palonkesto ja kosteusturvallisuus.

Tutustu miten puhallusvillan hinta muodostuu kohteen vaatimusten ja erityisominaisuuksien perusteella!

Puhallusvilla katon eristys

Vinojen kattojen eristys

Uudisrakentamisessa yläpohjaontelot eristetään yleensä sisäpuolelta ilmansulkukankaan tai -paperin läpi, tai yläpohjan tasaisen osan kautta, mikäli ontelorakenne ei jatku harjalle asti.

Koska Ekoeristeen eristeasentajilla on käytössä uusimmat ja tarkkaan mietityt asennusmenetelmät, yleensä vain mielikuvitus on rajana puhallusvillan asennukselle. Vinokattojen eristämisessä käytetty ontelopuhallus menetelmä takaa, että eristekerros on saumaton ja painumaton.

Isocell selluvilla puhallusvilla seinän eristys

Seinien eristys

Isocell selluvilla puhallusvilla on erinomainen valinta seinäeristeeksi. Eristeet pysyvät painumattomina koko rakennuksen eliniän ajan Ekoeristeen eristeasentajien asentamina.

Puhallusvilla voidaan asentaa myös avokoolaukseen ns. sideaineruiskutuksella. Selluvillan ruiskuasennus on erittäin toimiva ratkaisu myös vanhojen hirsitalojen eristämisessä sisä- tai ulkopuolelta.

Yläpohjan eristys

Vaakasuorien ja enintään 1:3 kaltevien yläpohjien eristys

Vaakasuoriin yläpohjiin suositellaan asennettavaksi n. 50cm eristekerros Isocell puhallusvillaa. Yläpohjassa kuutiopaino on n. 28kg ja painuma 10-15% paksuudesta riippuen. CE-hyväksynnän mukainen painumavara asennetaan aina tilatun määrän lisäksi. Myös käyttöullakkojen lattioiden alle voidaan puhaltaa selluvilla eriste. Silloin puhallusvilla asennetaan hieman suurempaan tiheyteen.

Isocell selluvilla puhallusvilla voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin, kuten kirkkoholveihin. Kaarevissa pinnoissa voidaan käyttää myös sideaineruiskutusta. Selluvilla puhallusvillalla voidaan lisäeristää vaakatasossa kulkevat ilmastointiputket. Myös akustiikkaruiskutukset sisäkattoihin ovat mahdollisia.

Haluatko lisätietoja Isocell puhallusvillasta tai Ekoeristeen lämpimistä palveluista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot