Isocell puhallusvilla

Knauf puhallusvilla

Knauf puhallusvilla on laadukas rakennusalan ammattilaisten suosima lasivillaeriste, jota valmistetaan useilla tehtailla ympäri eurooppaa. Ekoeristäjille puhallusvillat toimitetaan pääasiassa Knauf:n Belgian Visé:n tehtaalta. Knauf puhallusvillaa voi sanoa hyvällä omallatunnolla ekologiseksi eristeeksi sekä neitseellisiä raaka-aineita säästäväksi, sillä se valmistetaan kierrätyslasista ja valmistuksessa käytetään uusiutuvaa energiaa.

Knauf puhallusvilla sopii sekä uudisrakennuksien, että vanhojen rakennusten lisälämmöneristämiseen. Erinomaisen lämmöneristyskyvyn lisäksi Knauf puhallusvilla kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1, eli se on palamaton rakennusmateriaali. Palamattomuuden lisäksi sen painuma ja pölyävyys on erittäin vähäistä, eristetuote asennetaan koneellisesti puhallusvillakoneella.

Knauf-suoritustasoilmoitus

Puhallusvillan hinta itse asennukseen: 33,40 €/säkkiMenekki vapaasti puhallettuna:

n. 1 säkki / m3

Menekki koteloon puhallettuna:

n. 2 säkkiä / m3

Lämmönjohtavuus (λ):

Vapaasti puhallettuna 0,042 W/mk
Koteloon puhallettuna 0,033 W/mk

Paloluokka:

A1 (palamaton)

Säkkipaino:

15,5 kg

Myyntipakkauksen koko (mm):

1100 x 550 x 200

Tuotesisältö: kierrätyslasi, ei lisättyjä palonestoaineita.

Tuotteen kotisivut


Isocell selluvilla puhallusvillaKnauf Puhallusvilla on puhtaan valkoista

Knauf puhallusvilla on puhtaan valkoista ja koostumukseltaan pumpulimaista kierrätyslasista valmistettua irtoeristettä. Se on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Tiukkaan pakattuna Knauf puhallusvilla vähentää kuljetukseen käytettyjä kilometrejä ja kuljetuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä, kun kuormassa tulee kerralla paljon eristettä.

Knauf puhallusvilla palautuu paketin avaamisen jälkeen ilmavaan muotoonsa ja yhdestä 15,5 kilon paketista riittääkin eristettä noin 5 m2 alueelle 20 cm:n eristyspaksuuteen. Se on lahoamaton, hajuton eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Knauf puhallusvillalla eristystyöt saadaan kerralla kuntoon, kun eristetuotteen vähäisen painuman vuoksi eristettä ei tarvitse lisätä rakennuksen eliniän aikana.

Knauf puhallusvilla on paloturvallinen eriste. Se kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1, mikä tarkoittaa, että eristetuote on palamatonta. Ja mikä parasta, A1 paloluokka saavutetaan ilman lisättyjä palonestoaineita. Knauf puhallusvilla on CE- merkitty sekä M1- merkitty, joten eristetuote sopii myös Joutsenmerkittyihin rakennuksiin!

Knauf puhallusvilla on lämmöneristeeksi valmistettua lasivillaa

Knauf puhallusvilla on lämmöneristeeksi valmistettua lasivillaa, jonka pääasiallisia käyttökohteita ovat vaakasuorat (<1:4) yläpohjat sekä ontelomalliset yläpohja sekä seinärakenteet.

Knauf puhallusvilla sopii lämmöneristeeksi uudisrakentamiseen sekä myös korjausrakentamiseen kun yläpohjia lisäeristetään tai eristeitä vaihdetaan. Se soveltuu lisäeristeeksi vanhan eristeen päälle, kun vanha eriste on lasi- tai kivivillasta valmistettua mineraalivillaa. Knauf puhallusvillaa on mukava työstää eikä eriste pölyä asennettaessa. Knauf puhallusvillaa on helppo asentaa puhallusvillakoneella, se täyttää eristettävän alan tasaisesti ehkäisten kylmäsiltoja. Knauf puhallusvillan voit halutessasi asentaa itse vuokraamalla puhalluskoneen tai tilata puhallusvillan asennettuna.
Knauf-puhallusvilla

Selluvilla lämmöneriste

Puhallusvillojen asennus vaati ammattitaitoa

Puhallusvillojen asennus vaatii ammattitaitoa ja ammattimaiseen urakointiin rakennustyömailla edellytetäänkin usein puhallusvilla-asentajan koulutusta. Koulutuksella varmistetaan puhallusvilla asennuksien korkea laatu ja Eurofins:in myöntämä sertifikaatti onkin osoitus puhallusvilla asentajan ammattitaidosta. Ekoeriste Oy:n eristeasentajat ovat koulutettuja asentamaan Knauf puhallusvillaa, ja referenssikuvia Ekoeristäjien toteuttamista puhallusvilla asennuksista löydät referenssit sivuiltamme.

Me Ekoeristeellä hoidamme myös vanhojen eristeiden poistot, esimerkiksi vesivanhingon sattuessa on kastuneiden eristeiden poistot kätevä toteuttaa imuautolla. Ekoeristäjät toimivatkin usein yhteistyökumppanina lämmöneristeiden käsittelyssä koko rakennusprojektin ajan, aina purkutöistä uusien eristeiden asennukseen.

Isocell puhallusvilla seinän eristys

Knauf puhallusvillan asennetaan suoraan rakenteeseen puhalluskonetta käyttäen

Knauf puhallusvilla asennetaan suoraan rakenteeseen puhalluskonetta käyttäen. Asiakkaan ei tarvitse erikseen varastoida eristeitä rakennus paikalla, kun Ekoeristäjät tuovat asennettavat eristeet mukanaan puhallusvilla-autolla. Asennuksesta ei myöskään synny ”hukkaa”, kun Ekoeristeen eristeasentajat vievät mukanaan myös pakkausjätteet, jotka päätyvät uusiomuovin raaka-aineeksi. Yksi ja sama tuote lattiaan, seiniin ja kattoon, rakenteiden paksuudesta riippumatta! Rahaa ja aikaa säästyy rakentamisessa ja asumisen aikaiset lämmityskulut ovat pienet.

Knauf puhallusvilla on laadukas eristemateriaali, joka täyttää eristetilan täydellisesti ja tekee rakenteesta lämpimän. Ekoeristäjät saapuvat työmaalle kuorma-autolla, mukanaan kaikki tarvittava: Puhalluskone, puhallusletkut ja säkkeihin pakattu Knauf puhallusvilla. Puhallusauton kontissa Ekoeristäjä syöttää puhallusvillasäkkejä puhalluskoneeseen ja toinen Ekoeristäjä levittää puhallusletkusta suihkuavaa eristettä tasaiseksi kerrokseksi eristettävälle alueelle. Knauf puhallusvilla on tuotteena aina samanlaista, eristettiinpä seiniä, kattoa tai lattiaa, Knauf puhallusvilla soveltuu koko talon lämmöneristeeksi.

Isocell puhallusvilla lämmöneristys

Vinojen yläpohjaonteloiden eristys onnistuu Knauf puhallusvillalla

Uudisrakentamisessa usein käytetyt ontelorakenteet eristetään yleensä sisäpuolelta höyrynsulkumuovin tai ilmansulkukankaan läpi reijistä. Ontelorakenteiden eristys onnistuu myös yläpohjan ryömintätilan kautta, mikäli ontelorakenne ei jatku katon harjalle asti.

Ekoeristeen eristeasentajilla on käytössä uusimmat ja tarkkaan mietityt asennusmenetelmät, yleensä vain mielikuvitus on rajana puhallusvillan asennukselle. Vinokattojen eristämisessä käytetty ontelopuhallusmenetelmä takaa, että eristekerros on saumaton ja painumaton. Knauf puhallusvillan lämmönjohtavuus ontelorakenteissa on puhallusvilla laatujen parhaimmistoa, lambda arvon ollessa 0,33W/mk.

Knauf puhallusvilla on erinomainen valinta seinäeristeeksi

Knauf puhallusvilla on erinomainen valinta seinäeristeeksi. Ekoeristäjien asentamana Knauf puhallusvilla pysyy painumattomana koko rakennuksen eliniän ajan. Knauf puhallusvilla asennetaan seinärungon koolausväleihin käyttämällä ontelopuhallusmenetelmää. Ontelopuhalluksena asennettu Knauf puhallusvilla täyttää kaikki kolot ja raot, muodostaen saumattoman, painumattoman ja lämpimän eristekerroksen.

Knauf puhallusvillalla operoidessa ulkoseinien eristyksiä suosittelemme käytettäväksi erillistä asennusverkkoa. Ilmaa läpäisevän verkon avulla asennusaikainen ilmapaine vähenee ontelovälissä ja puhallusvilla pääsee juoksemaan mahdollisimman tehokkaasti eristettävään koteloväliin. Kyseisestä asennusmenetelmästä käytetään Blow-in-Blanket (BIB) nimitystä. Menetelmä on kehitetty Yhdysvalloissa, missä sitä on käytetty jo yli 35 vuotta. Blow-in-Blanket menetelmä soveltuu käytettäväksi sekä rakenteiden sisä- että ulkopuolella.

Vaakasuorien yläpohjien eristyksessä Knauf puhallusvilla on kustannustehokas

Vaakasuorien yläpohjien eristyksessä Knauf puhallusvilla on kustannustehokas, sillä eriste juoksee nopeasti puhallusletkua pitkin eristettävälle alueelle. Knauf puhallusvillaa onkin mahdollista asentaa useita satoja kuutioita päivässä. Vaakasuoriin yläpohjiin suositellaan asennettavaksi noin 50 cm eristekerros Knauf puhallusvillaa. Vapaastipuhallettuna yläpohjaan Knauf puhallusvillan painuma on hyvin vähäistä, 0-5 % kerrospaksuudesta ja asennustekniikasta riippuen. Yläpohjia eristettäessä puhallusvillalla suosittelemme asentamaan tuulenohjainpahvit räystäiden reuna-alueille, kun käytettävissä oleva työskentelytila sen sallii. Asennettaessa Knauf puhallusvillaa, Ekoeristäjät asentavat CE-hyväksynnän mukaisen painumavaran tilatun eristepaksuuden päälle, tämä on hyvä huomioida tuulenohjaimia asennettaessa, jotta tuulenohjain tulee riittävän korkealle.

Ekoeristäjien urakoidessa Knauf puhallusvillaa on ammattilaiset vastuussa, että eristepaksuus on tilatun paksuuden mukainen vielä tuotteen luontaisen painuman jälkeen. Myös käyttöullakkojen lattioiden alle voidaan puhaltaa Knauf puhallusvillaa, silloin puhallusvilla voidaan asentaa suurempaan tiheyteen ontelopuhallusmenetelmällä painumisen välttämiseksi. Knauf puhallusvillaa voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin, kuten kirkkoholveihin. Knauf puhallusvillalla voidaan lisäeristää myös vaakatasossa kulkevia ilmastointiputkia tai muuta talotekniikkaa, jotka kulkevat eristekerroksen seassa. Palamattomaksi luokiteltua Knauf puhallusvillaa käytetään usein myös paloteknisesti haastavien kohteiden eristämiseen.

Knauf puhallusvillan voit halutessasi asentaa itse

Knauf puhallusvillan voit halutessasi asentaa myös itse vuokraamalla puhalluskoneen tai tilata puhallusvillan Ekoeristäjiltä asennettuna. Knauf puhallusvillan optimaalisen lämmöneristävyyden varmistamiseksi lämmöneristeen tulee täyttää koko sille varattu tila.

Eristepaksuutta määritettäessä tulee huomioida painumavara, joka on Knauf puhallusvillalla vapaasti puhallettuna yläpohjaan noin 5% puhallusvillan suunnitellusta nimellispaksuudesta. Puhallusvillan asentamisen jälkeen eristeen päällä ei voi liikkua, jottei se painu. Knauf puhallusvilla asennetaan joko Ekoeristäjien toimesta tai pienissä eristyskohteissa omatoimisesti vuokratavalla puhalluskoneella, jonka saat käyttöösi ostaessasi Knauf puhallusvillat Ekoeristeen noutomyymälästä Kuusankoskelta.


Puhallusvilla katon eristys

Miksi tilata puhallusvillan asennukset Ekoeristeeltä?

Kokeneina ammattilaisina olemme nähneet ja työskennelleet monenlaisissa kohteissa. Usein toteutamme samassa kohteessa useita eri työvaiheita, joten kanssamme urakoiden aikataulutus on joustavaa. Teemme yhteistyötä useiden materiaalitoimittajien kanssa ja valitsemme kustannustehokkaimman ratkaisun ajoajat sekä materiaalikustannukset huomioiden.

Meiltä saat puhallusvilla asennuksien lisäksi eristämiseen liittyvät rakennustyöt, suurtehoimuroinnit imuautolla sekä murskeiden suurtehopuhallukset kokonaisvaltaisena pakettina. Kun Ekoeristäjät ovat tutustuneet kohteeseen paikan päällä on urakka myös mahdollista hinnoitella kiinteällä kokonaishinnalla. Laskun voit halutessasi maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Kun kyseessä on peruskorjaus, Ekoeristeen suorittamista palveluista on mahdollista hyödyntää työnosuus kotitalousvähennyksenä.

Isocell selluvilla puhallusvilla seinän eristys

Knauf puhallusvillan asennukset voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa

Knauf puhallusvillan asennukset voit maksaa kerralla tai kätevästi osissa. Yläpohjien lisäeristykset, välipohjien täytöt tai alapohjien eristykset voit maksaa joustavalla rahoituksella. Maksuja on helppo ennakoida, sillä luottoa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Halutessasi voit myös maksaa kuukausierää suuremman summan tai luoton kerralla pois.

Kun Ekoeristeen ammattilaiset hoitavat Knauf puhallusvillan asennukset puolestasi, olet oikeutettu myös kotitalousvähennykseen. Puhallusvillan asennuksissa työnosuus on noin 50-70 % urakan kokonaishinnasta. Rahoituspäätöksen voit hakea, vaikka heti jo ennen tarjouspyyntöä. Saat itse valita kuukausittaisen lyhennysmäärän sekä laina-ajan, joten Knauf puhallusvilla asennukset on mahdollista maksaa kuten itse haluat. Hyväksytyn rahoituspäätöksen saatuasi, suoritamme asennustyön ja OP-Rahoitus laskuttaa Sinua ennalta sovitun maksutaulukon mukaisesti.

Knauf puhallusvillan asennuksissa ei siis tarvitse itse hikoilla vintissä, vaan voit antaa ammattilaisten toteuttaa eristystyöt kustannustehokkaasti ja nauttia laadukkaasti eristetyn kodin lämmöstä!

Haluatko lisätietoja Knauf puhallusvillasta tai Ekoeristeen lämpimistä palveluista? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot