puhallusvillalla toteutettu lisäeristys hirsiseinän sisäpuolelle

Hirsiseinän lisäeristys sisäpuolelta

Hirsiseinän lisäeristys sisäpuolelta toteutettu Isocell selluvillalla. Puhallusvilla asennettiin sideainemenetelmällä koolausväleihin. Lisäkoolaus hirsiseinän sisäpuolelle oli toteutettu koolaamalla 48×48 lookausrima pystysuuntaisesti. Lisäkoolauksen avulla seinäpinta saadaan oikaistua ja puhallusvilla täyttää eristetilan saumattomasti paksuudesta riippumatta. Hirsiseinän lisäeristys sisäpuolelta on haasteellista toteuttaa levyeristeellä, koska hirsiseinän pinta on epätasainen ja eristepaksuus vaihtelee oikaistavan seinäpinnan mukaan joten levyeriste ei asetu hirsisenää vasten tiiviisti. Kyseisen kohteen osalta lisäeristeen paksuus hirsiseinän sisäpuolella vaihteli 50-75mm välillä.

Puhallusvillan asennus seiniin tapahtuu kotelopuhalluksena tai ruiskuasennuksena. Kotelopuhalluksena toteutettu puhallusvillan asennus on nopea ja saumaton tapa eristää seiniä, menetelmä soveltuu myös vinojen yläpohjien eristämiseen. Puhallusvilla asennetaan täysin kuivana, joten rakentamisessa ei tarvitse huomioida kuivumisaikoja. Puhallustyö toteutetaan kovalla ilmanpaineella koolausväli kerrallaan, työntämällä puhallusletku koolausväliin ilmansulkukerroksen läpi. Tämä asennusmenetelmää on mahdollista käyttää rankarakenteisia seiniä eristettäessä kun puurungon sisäpuolinen ilmansulku ja rungon ulkopuolinen tuulensuojalevy muodostavat koolausvälistä tiiviin kotelon.

Hirsiseinien lisäeristyksissä käytettävää ruiskuasennus menetelmää on mahdollista käyttää sanomalehtipaperista valmistetulla selluvilla eristeellä. Puhallusvillan joukkoon sumutetaan vesi ja polyvinyylialkoholi seosta, jolloin eristemassa ikään kuin rapataan eristettävään koolausväliin. Koska puhallusvillan seassa on kosteutta, on eristeen annettava kuivua, ennen ilmasulkukerroksen asentamista. Seinäruiskuasennus on vaativa työsuorite ja edellyttää suurta ammattitaitoa, jonka takia eristealalla vähemmän aikaa toimineet puhallusvillaurakoitsijat herkästi välttelevät seinien eristämistä.

Me Ekoeristeellä olemme eristäneet jo tuhansien kotien seinät ruiskuasennuksena, myös omat kotimme. Selluvillan ruiskuasennus on ollut käytössämme jo 90-luvun alusta alkaen, joten asennusmenetelmä on meillä hyvin hallussa. Ekoeristäjien ammattitaitoon voit luottaa, kun etsit ammattilaista hirsiseinien lisäeristämiseen.

 

Haluatko lisätietoja hirsiseinän lisäeristyksestä sisäpuolelta? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!