Isocell puhallusvilla

Tuulenohjainlevy

Tuulenohjainlevy on tarkoitettu talojen yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa tehokkaasti ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan.
Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei pääse jäähdyttämään lämmöneriste kerrosta.

Viistoon, aluskatteen suuntaisesti asennettu tuulenohjainlevy estää myös tehokkaasti tuiskulumen pääsyä eristeisiin. Tuulenohjain soveltuu k900 ja k1200 kattotuolijaolle.
Tuulenohjainlevyn mukana tulee 2kpl puurimoja joilla varmistetaan tuulenohjaimen pysyminen paikallaan.

Maahantuojan sivut

Esite

Tuotteen hinta

Tuulenohjainlevy + rimat 2kpl = 6€


Pyydä tarjous

Levyn materiaali:

kartonki pahvi

Levyn koko:

2 x 935 x 1250

Puurima:

6 x 27 x 1100

Tuulenohjain on tarkoitettu yläpohjan räystäsalueelle

Tuulenohjain on tarkoitettu harjakattoisten talojen yläpohjan räystäsalueelle puhallusvillan paikallaan pitämiseen sekä levyeristeiden tuulensuojaukseen. Tuulenohjainlevy ohjaa ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan varsinaista aluskatetta tuulettamaan. Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei puhalla suoraan eristeisiin ja jäähdytä eristekerrosta. Viistoon aluskatteen suuntaisesti asennettu tuulenohjain estää myös tuiskuavan lumen ja sateen pääsyä eristeisiin.

Eristeiden liimaaminen ei poista tuulenohjaimen tarvetta

Eristeiden liimaaminen ei poista tuulenohjaimen tarvetta. Aika-ajoin meiltä kysytään voiko puhallusvillan asentaa yläpohjaan sideainemenetelmällä niin, että puhallusvilla pysyisi paikallaan ilman tuulenohjaimia. Vastaus on kyllä, mutta sideaineen käyttö ei estä tuuletusilman pääsyä eristeisiin.

Mikäli tuuletusilma puhaltaa eristeiden sekaan, eristeen lämmöneristyskyky heikkenee eikä eriste toimi kuten se on suunniteltu. Tämä on helppo ymmärtää kun mietit miten pukeudut talvella. Vaatekerrokset takin alla toimivat lämpöä eristävinä kerroksina ja tuulta pitävä ulkotakki estää kylmän ulkoilman tunkeutumisen lämpöä eristäviin kerroksiin. Mikäli pidät ulkotakin vetoketjun avoinna, ei eristävät lämpökerrokset pidä sinua lämpimänä. Samalla tavalla toimivat myös talosi lämmöneristeet, kun eriste on tuulensuojassa se pitää lämpöä ja eristää.

Tuulenojaimien asennus

Ennen tuulenohjaimien asennusta tulee tuulenohjainlevy leikata oikeaan kokoon. Kattotuolivälien leveys mitataan yläpohjan reuna-alueilta ja tuulenohjainlevyt leikataan sopimaan kattotuoliväleihin. Tuuleohjainlevyt ovat suunniteltu sopimaan k900 sekä k1200 kattotuoliväleihin, mutta erityisesti vanhoissa rakennuksissa kattotuolivälien leveys voi vaihdella reilusti.

Tuulenohjaimen leikkaaminen onnistuu saksilla tai mattoveitsellä. Kun tuulenohjaimet ovat leikattu oikeaan kokoon, ne asetetaan paikalleen. Tuulenohjain tulee asettua tiiviisti kattotuoleja sekä ulkoseinän tuulensuojalevyä vasten. Tuulenohjaimen asennus tapahtuu nitomalla ja hakaset kiinnitetään noin 10cm välein. Hakasten päälle asennetaan puurima joka varmistaa, että tuuletusilma ei repäise tuulenohjaimia kattotuoleista irti. Puurima voidaan kiinnittää hakasilla, nauloilla tai ruuveilla.

Haluatko lisätietoja tuulenohjainlevyistä? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot