PUHALLUSVILLA VERTAILU


Puhallusvilla vertailu auttaa sinua vertailemaan eri puhallusvillojen ominaisuuksia kuten hinta, lämmöneristämiskyky, paloturvallisuus ja hengittävyys.

Miten puhallusvilla eroaa muista eristeistä

Puhallusvilla eroaa muista rakennuksen eristeistä, kuten levyvilloista ja Finnfoam-eristeistä, useilla tavoilla.

Ensinnäkin asennustapa on merkittävä ero. Puhallusvilla asennetaan nimensä mukaisesti puhaltamalla, mikä mahdollistaa saumattoman ja tiiviin täytön hankaliinkin rakenteisiin. Levyvilla ja Finnfoam sen sijaan asennetaan manuaalisesti paloina, mikä voi jättää rakoja, jos asennus ei ole täysin tarkkaa.

Lämmöneristyskyky on myös hieman erilainen. Puhallusvilla tarjoaa hyvän eristyskyvyn ja erityisesti hengittävät villat, kuten selluvilla tai puukuituvilla, tasapainottavat kosteutta. Finnfoam ja levyvilla eristävät hyvin, mutta Finnfoam ei hengitä, mikä voi aiheuttaa kosteuden kertymistä, jos sitä ei käytetä oikein.

Soveltuvuudeltaan puhallusvilla sopii erityisesti yläpohjiin ja hankaliin rakenteisiin, joissa tarvitaan tasainen eristekerros. Levyvilla ja Finnfoam taas sopivat paremmin seinärakenteisiin, joissa tarvitaan jämäkämpää materiaalia, joka pysyy paikoillaan ilman tukirakenteita.

Puhallusvillan etuna on asennuksen nopeus ja tiiviys, kun taas levyvilloissa ja Finnfoameissa asennus on hitaampaa.

Katsotaan seuraavaksi miten eri puhallusvillat eroavat toisistaan.

Puhallusvillan ominaisuuksien vertailu

Lämmöneristyskyky (λ-arvo)

Lämmöneristyskyky on eristeen keskeisin ominaisuus, sillä se määrittää, kuinka hyvin materiaali estää lämmön siirtymisen rakenteiden läpi. Tätä mitataan λ-arvolla (lämmönjohtavuus), joka ilmaisee, kuinka paljon lämpöä siirtyy yhden metrin paksuisen eristeen läpi lämpötilaeron ollessa yksi aste. Mitä pienempi λ-arvo, sitä parempi lämmöneristys. Esimerkiksi puhallusvilloissa λ-arvot vaihtelevat välillä 0,037–0,041 W/mK. Tehokas lämmöneristys vähentää energiankulutusta ja laskee lämmityskustannuksia.

Miksi merkittävä? Lämmöneristyskyky vaikuttaa suoraan rakennuksen energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen. Hyvin eristävä puhallusvilla on kestävä ja taloudellinen valinta pitkällä aikavälillä, sillä se säästää energiaa ja pienentää ympäristökuormitusta.

Hengittävyys

Hengittävyys tarkoittaa eristemateriaalin kykyä päästää vesihöyryä läpi ja tasata kosteuden vaihteluita rakenteissa. Hengittävä eriste, kuten puukuitupohjainen puhallusvilla, päästää kosteuden pois rakenteista, mikä pitää sisäilman kuivana ja terveellisenä. Esimerkiksi Hunton Nativo -puukuituvilla tunnetaan hyvästä hengittävyydestään, joka auttaa ehkäisemään kosteuden kertymisestä johtuvia ongelmia, kuten homeen muodostumista.

Miksi merkittävä? Hengittävyys ehkäisee kosteusvaurioita ja parantaa sisäilman laatua. Erityisesti vanhoissa rakennuksissa tai hengittävissä rakenteissa, kuten hirsitaloissa, hengittävä eriste on kriittinen rakennuksen terveydelle ja kestävyydelle.

Paloturvallisuus

Paloturvallisuus on tärkeä tekijä rakennuksen ja asukkaiden suojelemiseksi. Puhallusvillat käsitellään usein paloa hidastavilla aineilla, kuten ammoniumsulfaateilla, jotka estävät liekkien nopeaa leviämistä. Eristeiden paloluokitus, kuten A1 tai B-s2,d0, kertoo, kuinka hyvin materiaali kestää kuumuutta ja estää palon etenemisen. Lasivillapohjaiset eristeet, kuten Isover Insulsafe, ovat usein palamattomia, kun taas sellu- ja puukuituvilloilla on hieman alhaisempi paloluokitus.

Miksi merkittävä? Paloturvallisuus vaikuttaa rakennuksen turvallisuuteen merkittävästi. Eristemateriaalit, jotka hidastavat tulipalon leviämistä, tarjoavat enemmän aikaa evakuointiin ja rajoittavat palovaurioita, mikä suojelee ihmishenkiä ja omaisuutta.

Materiaalivalinnat

Puhallusvillat valmistetaan erilaisista materiaaleista, kuten kierrätyspaperista (Termex), puukuidusta (Hunton), tai lasivillasta (Isover). Kierrätyspaperi- ja puukuitupohjaiset villat ovat ympäristöystävällisempiä, sillä ne käyttävät uusiutuvia tai kierrätettyjä raaka-aineita. Lasivillat, kuten Knauf, ovat puolestaan kevyitä ja paloturvallisia, mutta niiden valmistusprosessi kuluttaa enemmän energiaa. Materiaalin valinta vaikuttaa eristeen ominaisuuksiin, kuten hengittävyyteen ja paloturvallisuuteen, mutta myös ympäristövaikutuksiin.

Miksi merkittävä? Materiaalin valinta vaikuttaa sekä asennusprosessiin että eristeen ekologisuuteen. Uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistetut eristeet tarjoavat kestävän vaihtoehdon, joka vähentää rakentamisen ympäristökuormitusta.

Ekologisuus ja kestävyys

Eristeen ekologisuus viittaa siihen, kuinka paljon se vaikuttaa ympäristöön valmistuksen, käytön ja kierrätyksen aikana. Esimerkiksi Termex-selluvilla on hiilineutraali eriste, joka valmistetaan kierrätyspaperista. Puukuituvillat, kuten Hunton Nativo, puolestaan tehdään PEFC-sertifioiduista metsistä, mikä tarkoittaa, että materiaali tulee kestävistä lähteistä. Lasivillat, kuten Knauf, käyttävät kierrätettyä lasia, mutta niiden tuotantoprosessi vaatii enemmän energiaa.

Miksi merkittävä? Ekologinen eriste vähentää rakentamisen ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä. Valitsemalla kestäviä materiaaleja voit tehdä rakennuksesta ympäristöystävällisemmän ja edistää kiertotaloutta.

Ääneneristävyys

Eristemateriaalin paksuus on olennainen tekijä äänenvaimennuksessa: mitä paksumpi eristekerros, sitä tehokkaammin se vaimentaa ääntä. Myös puhallusvillan materiaali vaikuttaa sen ääneneristyskykyyn. Esimerkiksi lasivilla eristää ääntä hieman paremmin kuin selluvilla tai puukuituvilla, jotka ovat nekin hyviä vaihtoehtoja. Lisäksi rakenteiden tiiveys ja eristeen huolellinen asennus ovat keskeisessä roolissa. Jos rakenteisiin tai eristeeseen jää rakoja, ilma voi kulkea niiden läpi, mikä heikentää eristyksen tehokkuutta ja mahdollistaa äänen siirtymisen tilasta toiseen.

Hinta

Eristeiden hinnat vaihtelevat materiaalien, ominaisuuksien ja asennustapojen mukaan. Puhallusvillat ovat yleensä kustannustehokkaita, koska niiden asennus on nopeaa ja materiaalia käytetään tehokkaasti. Kierrätetyistä ja ekologisista materiaaleista valmistetut eristeet voivat olla hieman kalliimpia kuin perinteiset lasivillat, mutta ne tarjoavat pitkäaikaisia säästöjä energiakustannuksissa.

Miksi merkittävä? Hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä remontin budjetissa. Vaikka ekologiset eristeet saattavat olla hieman kalliimpia, niiden pitkäaikaiset hyödyt energiansäästössä ja ympäristövaikutuksissa voivat tehdä niistä kustannustehokkaamman valinnan pitkällä aikavälillä.


Mikä puhallusvilla sopii talon eri rakenteisiin?

Talon eri rakenteet vaativat erilaisia eristysratkaisuja. Yläpohjaan tarvitaan eriste, joka on tehokas pitämään lämpöä. Seinissä tärkeää on hengittävyys, jotta kosteus pysyy kurissa ja rakenteet terveinä. Esimerkiksi puurakenteisen rossipohjan lämmöneristeenä toimii parhaiten hengittävä ja puusta valmistettu Hunton puukuitueriste.
Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, mikä eriste toimii juuri sinun kohteessasi parhaiten!

MerkkiMateriaaliHengittävyys?Lämmönjohtavuus λPaloluokkaHinta
Isocell puhallusvilla ekoeriste puhallusurakoitsijaltaISOCELL
ISOCELL valmistetaan kierrätetystä sanomalehtipaperista, joka kuidutetaan selluloosaksi. Kuidut käsitellään mineraalisuoloilla, jotka parantavat eristeen kosteuden- ja palonkestävyyttä. Tämä ympäristöystävällinen prosessi käyttää vähän energiaa, ja lopputuote tarjoaa erinomaiset lämmön- ja ääneneristysominaisuudet.Hengittävä0,037 W/mKB-s2,d0Lue lisää
Hunton puukuitueriste ekoeriste puhallusurakoitsijaHUNTON
Hunton Nativo -puhallusvilla valmistetaan pääosin kuusihakkeesta, joka saadaan Norjan PEFC-sertifioiduista metsistä. Tämä puukuitueriste on luonnollinen ja uusiutuva materiaali, jolla on erinomaiset kosteudenhallinta- ja ääneneristysominaisuudet. Lisäksi eristeellä on hygroskooppisia ominaisuuksia, eli se sitoo ja luovuttaa kosteutta ympäristön suhteellisen kosteuden mukaan. Hengittävä0,038 W/mKE-s2,d0Lue lisää
Isover puhallus lasivilla ekoeriste asennus ja toimistusISOVER
Palamaton Isover Insulsafe puhallusvilla valmistetaan pääosin kierrätyslasista. Se on kemiallisesti neutraalia, epäorgaanista, lahoamatonta ja hajutonta, eikä tarjoa kasvualustaa homeelle.Ei0,041 W/mKA1 (palamaton)Lue lisää
Termex selluvilla ekoeriste puhallusurakoitsijaTERMEX
Termex-Selluvilla on kotimainen, energiatehokkaasti kierrätyspaperista valmistettu puhallusvilla, joka tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen. Palo- ja hometurvallinen eriste on hengittävä, tasaten rakenteiden kosteutta ja mahdollistaen muovittoman, vedottoman rakenteen. Hiilineutraali Termex-Selluvilla jättää suuren hiilikädenjäljen, tehden siitä kestävän ja ympäristöystävällisen valinnan. Se parantaa sisäilmaa ja asumismukavuutta modernissa rakentamisessa.Hengittävä0,038 W/mKB-s2,d0Lue lisää
Knauf puhallettava lasivilla ekoeriste puhallusvillaurakoitsijaKNAUF
Knauf Supafil -puhallusvilla valmistetaan 80 % kierrätyslasista. Se sisällä sidosaineita tai muita lisäaineita. Kierrätetyn lasin käyttö vähentää ympäristövaikutuksia ja edistää kestävää rakentamista. EiVapaasti puhallettuna 0,042 W/mk
Koteloon puhallettuna 0,033 W/mk
A1 (palamaton)Lue lisää
Kasin levitettava puhallusvilla ekoeriste puhallusurakoitsija puhaltaa ja toimittaaKÄSIN LEVITETTÄVÄ VILLA
Käsin levitettävä säkkivilla valmistetaan luonnonmukaisesta, puhtaasta havupuusta.Hengittävä0,038 W/mKE-s2,d0Lue lisää
Puhallusvilla isocell selluvilla

Isocell paperipohjainen puhallusvilla


Puhallusvilla puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste


Puhallusvilla isover lasivilla

Isover puhalluslasivilla


Puhallusvilla selluvilla

Termex puhallettava selluvilla


Puhallusvilla lasivilla

Knauf puhallettava lasivilla


Käsin levitettävä puukuitueriste

Käsin levitettävä puhallusvilla



Selaa swaippaamalla
Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

TONI SALSTOLA

0400 703 966

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden suurtehopuhallukset

Selaa swaippaamalla
Kysy tarjous puhallusvillasta

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

ELMO METIÄINEN

044 974 0857

Puhallusvilla asennukset, suurtehoimuroinnit, murskeiden puhallukset

PYYDÄ TARJOUS!

Kerro meille asiastasi mahdollisimman kattavin tiedoin. Olemme yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.

=