Vintin eristäminen - kylmä ullakko hyötykäyttöön Puhallusvillaurakoitsija Ekoeriste Oy.jpg

Ammattieristäjän vinkit

Vintin eristäminen - kylmä ullakko hyötykäyttöön

Image
Mietitkö miten saada kylmä vintti hyötykäyttöön? Mitä ullakon eristämisessä pitää ottaa huomioon ja miten kannattaa edetä. Lue lisää!

Vintin muuttaminen asuinkäyttöön on erinomainen tapa lisätä kodin asuintilaa ja säästää energiaa. Ennen eristysprojektin aloittamista on tärkeää suunnitella huolellisesti ja varmistaa, että kaikki rakennusmääräykset täyttyvät. Eristäminen ei ainoastaan lisää mukavuutta, vaan myös nostaa kiinteistön arvoa ja vähentää lämmityskuluja. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka kylmä ullakko muutetaan tehokkaasti hyötykäyttöön eristämällä se asianmukaisesti.

Mitä hyötyä vintin eristys tuo?

Lähtökohtana vintin eristämiselle on tietenkin lisääntynyt tilantarve ja energiansäästö. Hyvä eristys pitää lämmön sisällä, jotta lämpö ei karkaa vintiltä harakoille. Vintin eristys asuinkäyttöön vaatii rakennusluvan, joka pitää hakea kunnan rakennusvalvontatoimistosta, ja sitä varten tarvitaan ammattitaitoisen suunnittelijan laatimat piirustukset. Niissä huomioidaan, että lisärakentaminen on kaavamääräysten, rakennuslainsäädännön ja myös muiden rakennusmääräysten mukainen.

Vinttihuoneiden rakennekerrosten eristyspaksuudet riippuvat rakenteiden u-arvo vaatimuksista. Eristeiden kerrospaksuudet on laskettava aina erikseen rakennekohtaisesti. Eristysten rakennusfysikaalinen suunnittelu on vaativa tehtävä, jossa on huomioitava lämmöneristävyyden lisäksi myös ilman, kosteuden ja äänen kulku. Erittäin tärkeää on varata riittävä tuuletustila vanhan vesikaton ja uusien eristeiden väliin, näin kosteus ei pääse tiivistymään katon rakenteisiin.

Eristevilloja käytettäessä lämpöeristykset on varustettava tuulensuojalla, jonka tehtävänä on estää ilmavirtauksen jäähdyttävä vaikutus eristeessä. Ilman johtuminen rakenteisiin on myös pidettävä mahdollisimman vähäisenä rakenteiden sisäpinnan ilmansulun avulla, sillä lämmin sisäilma sitoo fysiikan lakien mukaan enemmän kosteutta kuin viileämpi ulkoilma. Ilmansulkukerroksen saumat on tehtävä täysin tiiviiksi.

Miten ullakon eristäminen etenee tai millainen kylmän ullakon eristämisen rakenne on?

Työjärjestys ullakon eristämisessä vaihtelee halutun rakenteen ja ullakkotyypin mukaan. Mikäli kyseessä on lämmittämätön ullakkotila, joka halutaan muuttaa lämpimäksi huonetilaksi on tilaan tehtävä eristetty seinärunko sekä eristetty yläpohja, jotta lämpöeristys ylettyy lattiasta kattoon asti.

Mikäli ullakkorakenne on tarkoitus jättää kylmäksi, on huomioitava että ullakon lattia toimii alapuolella olevan huoneiston ulkovaippana. Ullakon lattiarakenteen eristäminen on siis toteutettava huolella, muuten lämmin huoneilma nousee ullakolle ja karkaa vesikaton läpi harakoille.

Omakotitalon ullakon ja vintin eristäminen

Mikäli teet kotisi ullakolla tai vintillä rakennusluvan alaista muutostyötä on sinun otettava huomioon uudisrakentamisessa vaadittavat u-arvot seinärakenteiden sekä myös yläpohja eristeiden osalta. Vaikka siis muutat vanhaa ullakkoa tai vinttiäsi, niin rakennusluvan alaisena työsuoritteena sinun on noudatettava vallitsevia eristysmääräyksiä samalla tavalla kuin uudiskohdetta rakennettaessa. Omakotitalon vintin sekä ullakon seinärakenteelta vaadittava u-arvo on 0,17W/m2K ja yläpohjalta 0,09W/m2K.

Kesämökin ullakon ja vintin eristys

Mikäli teet kesämökkisi ullakolla tai vintillä rakennusluvan alaista muutostyötä on sinun otettava huomioon uudisrakentamisessa vaadittavat u-arvot seinärakenteiden sekä yläpohja eristeiden osalta. Vaikka siis muutat vanhaa ullakkoa tai vinttiäsi, niin rakennusluvan alaisena työsuoritteena sinun on noudatettava vallitsevia eristysmääräyksiä samalla tavalla kuin uudiskohdetta rakennettaessa. Puolilämpimän kesämökin vintin sekä ullakon seinärakenteelta vaadittava u-arvo on 0,26W/m2K ja yläpohjalta 0,14W/m2K. Mikäli kesämökin ullakko tai vintti suunnitellaan lämpimän tilan vaatimuksien mukaisesti on sinun noudatettava silloin samoja eristysvaatimuksia kuin omakotitalossa.

Usein kysyttyä ullakon eristämisestä

Puhallusvillan asentamista suurtehopuhaltimella

miten paljon voin säästää lisäeristämällä?

Laskettu 120 neliön kohteessa, säävyöhykkeellä 2, energianhinnan
ollessa 0,20 €/kWh ja huoneiston sisälämpötilan ollessa 21 °C

Kuinka todennäköisesti asiakkaamme suosittelevat meitä?Erittäin selkeä tarjous-, tilaus- ja toimitusprosessi, menisipä remontoinnissa aina kaikki näin sujuvasti!

-Maarit Paakkinen


Tosi ystävällinen ja osaava palvelu,asennus meni ajallaan ja nopeasti niin kun luvattiin.

Jalmari Hitunen, Lahti.


Kiitokset erinomaisesta työstä. Työjälki ja työparin toiminta kohteessa oli aivan täyden kympin arvoista, kiitokset vielä myös heille. Maksoin laskun heti pois kuleksimasta.

-Anonyymi arvostelu


Nopeasti saatiin eristetyö sovittua. Työn kuvaus ja vaatimukset oli hyvin ohjeistettu etukäteen ja paikan päällä käytiin vielä työ läpi. Ei moitteen sanaa toiminnassa tai työn jäljessä.

-Mikko Rahkola


Työ suoritettiin sovittuun aikaan ilman muutoksia tai viivästyksiä. Työntekijät toimivat paikalla täsmällisesti ja kohteliaasti. Työn jälki oli erinomaista ja paikat siivottiin työn jälkeen. Asiakaspalvelu oli koko ketjussa erittäin hyvä. Kiitos.

-Anonyymi arvostelu


Terveisiä Pernajasta! Olen seurannut sähkönkulutusta sekä ennen villanpuhallusta että sen jälkeen. Kun ulkona on n.22 ast. - koko vuorokauden. Asunnon sähkönkulutus on ollut 183 Kwh ennen puhallusta ja nyt 126 Kwh. Lämmön ohjauksen olen voinut vähentää 2ast, sisällä kuitenkin miellyttävät 21,8 ast +. Kyllä kannatti.  👍😁

-Anonyymi arvostelu


Silloin kun asiat sujuvat kuin elokuvissa on mukava lämpimästi suositella ekoeriste.com palveluja. Siksipä, kolme kertaa erinomaista palvelua saaneena uskallan väittää tietäväni jotain asiasta.

-Pekka Sihvola


Miehet tuli, viritteli laitteet, teki homman ammattitaidolla ja postui paikalta.
Mukavan oloisia heppuja myös kaiken lisäksi.

-Anonyymi arvostelu


Vaivattomuus, helppous, joustavuus, täsmällisyys. Ekoeristeen kanssa aikatauluista sopiminen oli joustavaa ja silti asennus tapahtui täsmällisesti. Työt tehtiin siististi, ennen kaikkea turvallisesti ja ripeästi.

Ei voi kun suositella koko sydämestä Ekoeristettä ja puhallusvillaa.

-Taru/Kerava


Kyllä se on ennen kaikkea asenne asiakaspalveluun ja toki työn toteutus on samaa hienoa tasoa.

-Pekka/Valkeala


Ekoeriste Oy:n palvelu on täsmällistä ja asiakasystävällistä. Asentajat saapuvat tekemään työn sovitusti. Työn laatu on huolellista ja siistiä. Työn hinnan saa etukäteen ja työ toteutettiin tarjottuun hintaan. Asentajat kertoivat tekemistään havainnoista ja antoivat suosituksia. Se oli hieno bonus.

Olin kokonaisvaltaisesti tyytyväinen saamaani palveluun ja työn tulokseen.

-Anu/Kotka


Yhteydenotto tarjouspyynnön jälkeen sekä tarjouksen nopeus ja laatu, ei tarvinnut kysellä tarkennuksia. Työn suoritus luvattuna ajankohtana sekä työntekijöiden asiallinen toiminta puhallusta toimitettaessa ja työn jäljen siisteys.

-Anonyymi arvostelu


No, toimituspäivä aikaistui, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin! Tekijät tulivat ajallaan ja homma hoitui tosi hyvin. Sain hyviä neuvoja ja opastusta, eli asiakas huomioitiin kyllä viimeisen päälle.

-Hannu Rajala


Asiallinen ja mukava asennusporukka. Homma luisti molemmilta kavereilta. Saimme.mitä tilasimme.

-Risto/Hamina


Asiantuntevaa toimintaa ja miellyttävät tekijät, jatkakaa samaan malliin!!!

Täyden 10 palvelu, joten en löytänyt mitään parannus ideoita.

-Mikko/Nastola


9,66 / 10

Image

Ekoeristäjien asiantuntija apunasi

AKI VÄKEVÄ

044 247 6609


Puhallusvillan asentamista suurtehopuhaltimella

pyydä tarjous

Image

Puhallusvillaurakoitsija Kouvolasta jo vuodesta 1994

Puhallusvillaurakoitsija Ekoeristeen liiketoiminta perustuu asiakaskeskeisyyteen, laatuun ja rehellisyyteen. Yrityksen perustaja Jukka Salstola yksi suomen pitkäaikaisimmista eristeurakoitsijoista ja on kerännyt kokemusta lämmöneristealalta jo vuosikymmeniä. Aloittaessaan eristeasentajana 1970 –luvun lopulla olivat puhallusvillan asennus sekä hengittävät ja ekologiset lämmöneristeet vielä jotakin uutta ja ihmeellistä. Kokeneen lämmöneristäjän toimiessa yhtiön tukipilarina on seuraavan sukupolven helppoa jatkaa tulevaisuuden Ekoeristeen rakentamista.

Toimitusjohtaja Toni Salstolan toimiessa yrityksen johdossa vastaa Sami Salstola asennusliiketoiminnan kehittämisestä. Tavoitteellisen liiketoiminnan kehittämisessä on tärkeässä roolissa hallituksemme jäsen Mika Tapaninaho jolla on kokemusta suurien lämmöneristeyhtiöiden kehittämisestä toimiessaan johtotehtävissä kansainvälisissä kivivilla- sekä selluvillayhtiöissä.

Ammattitaitoiset puhallusvilla-asentajat ja korkealaatuiset tuotteet johtavat lämpimään lopputulokseen.